Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reunió Aj DéniaL’Ajuntament d’Eivissa celebra una jornada de feina amb la ciutat de Dénia per tal d’establir connexions en l'àmbit turístic, gastronòmic, esportiu i cultural entre les dues ciutats. Els projectes es treballaran per començar a posar-los en marxa aquest any.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, han celebrat una jornada de feina per a posar en comú diferents accions promocionals i establir connexions en l'àmbit turístic, gastronòmic, esportiu i cultural a ambdues ciutats. A la reunió hi han assistit els tècnics de turisme d’ambos ajuntaments i el regidor de Patrimoni, Pep Tur.

Durant la reunió, s’han tractat diferents temes relacionats amb els fons europeus Next Generation. Les dues administracions treballaran per a la presentació d’un projecte conjunt de caire científic i mediambiental relacionat amb la posidònia atès que la praderia connecta les dues localitats.

Per la seva banda, l’Ajuntament d’Eivissa ha presentat a Dénia, el programa ‘Viu la Posidònia’, el programa d’activitats de conscienciació de la importància de les praderies de Posidònia oceànica, incloses en la declaració d’Eivissa com a patrimoni Mundial per la UNESCO i que contempla activitats mediambientals, gastronòmiques, educatives i culturals.
El programa Viu la Posidònia, va rebre el premi Alimara al 2018 per la seva aportació al turisme responsable i sostenible.

Altres temes tractats a la reunió han estat les diferents accions gastronòmiques que es duen a terme a les dues ciutats per tal d’establir un calendari on els restauradors i restauradores estiguin presents a les principals fires de cada una de les localitats. En aquest sentit, s’han posat en comú les dates de les principals fires gastronòmiques així com altres activitats de dinamització atès que Dénia està declarada Ciutat Creativa de la gastronomia per la UNESCO amb el projecte Dénia & Marina Alta Tasting Life basat en un model d’economia col·laborativa, creativa i local de l’alimentació mediterrània, tradicional i innovadora.

Durant la jornada s'han tancat els acords de participació en dues accions gastronòmiques a la ciutat de Dénia.

L'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, ha afirmat que 'a Eivissa i Dénia ens uneix molt més que una comunicació marítima, ambdues ciutats tenim, a més de ports d'entrada, cultures i interessos semblants que ens apropen. Hem d'aprofitar aquestes sinergies per seguir potenciant les nostres ciutats i construir ponts que ens permetin gaudir del patrimoni, la gastronomia, la cultura i l'esport'.

Per la seva banda, l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha destacat 'és molt necessari que dues ciutats que estan tan a prop i unides per la mar a través de línies marítimes de passatgers i mercaderies puguem fer coses en comú. Crec que és una obligació que tenim el fet de treballar conjuntament i més tenint en compte la situació que tenim avui en dia que hem d'estar més units que mai en projectes culturals, esportius i mediambientals que al final siguin en benefici de la ciutadania tant d'Eivissa com de Dénia'.

A la reunió també s'han tractat altres possibilitats de col·laboració relacionades amb la cultura, l'esport i la cooperació empresarial entre les dues ciutats.

La jornada de feina ha continuat amb reunions de treball amb el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Eivissa, Jordi Salewski, i altres encontres amb Foment de Turisme i la naviliera Baleària per tal de posar en marxa diferents accions de promoció que abastin més enllà dels mesos d'estiu.

Aquesta jornada de feina té lloc després de la cimera que el Govern de les Illes Balears va celebrar amb la Comunitat Valenciana la passada setmana on es va anunciar la presentació de més de 50 projectes conjunts lligats a l'economia blava per finançar amb fons europeus.

Wpp