Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

TreballadoresL’Ajuntament d’Eivissa inaugurarà el pròxim dissabte 7 d’agost l’exposició a l’aire lliure ‘Treballadores’. Una activitat que està emmarcada dins el programa de Festes de la Terra 2021. La mostra a la que participen més d’un centenar d’artistes tant de les Illes Balears com d’altres ciutats espanyoles, està comissariada per Toni Torres Martorell amb el suport de la Fundació Baleària.

La mostra es va iniciar l’any passat a Mallorca i es va concebre com una exposició itinerant per donar més visibilitat als seus autors i autores, tant als consagrats i amb més experiència, com als més novells. S’ha instal·lat ja a llocs com el castell de Bellver, a Mallorca; el castell de Vimianzo, a Galicia o el mercat de l’Olivar a Palma. A més, és la segona vegada que visita Eivissa on ja es va poder veure al mes de març.

La mostra estarà instal·lada a la plaça de la Tarongeta dissabte 7 d’agost de 12.30 a 20.30 hores i diumenge 8, de 10 a 18 hores. En ella es poden veure petites formigues convertides en obres d’art, fetes amb diversos materials i que mesuren entre 18 i 25 centímetres. A aquesta ocasió compta amb sis noves figures creades per artistes de l’illa i la incorporació d’una formiga gegant, d’1 metre, de l’artista Ángel Zábala. Participen artistes de Mallorca, Menorca, Eivissa, Formentera, Andalusia, Catalunya, València, Galícia, Madrid i del País Basc.

Es tracta d’un homenatge a la feina duta a terme per les dones. En la seua temàtica estableix una metàfora entre les dones i la simbologia que identifica les formigues, ja sigui pel seu treball constant i organitzat, per la seua capacitat de resistència o per la protecció i la seguretat que exerceixen sobre el nucli familiar.

Aquesta iniciativa està organitzada per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament d'Eivissa i finançada pel Govern de les Illes Balears, a través de l'Institut Balear de la Dona i pel Ministeri d'Igualtat, Secretaria d'Estat d'Igualtat i Contra la Violència de Gènere.

ANTS

Wpp