Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Linus RothLa regidora de Turisme de l'Ajuntament d'Eivissa, Dessiré Ruiz, i el prestigiós violinista Linus Roth han presentat el concert que tindrà lloc aquest divendres, 27 d'agost, a l'església de Sant Domingo amb motiu del III Festival Internacional de Música Ibiza Concerts.

El concert està organitzat per Linus Roth en col·laboració amb l'Ajuntament d'Eivissa i té dues sessions gratuïtes, les entrades per a les quals ja estan esgotades.

A la presentació, la regidora ha traslladat al músic l'agraïment de l'Ajuntament d'Eivissa per escollir la ciutat per tercer any consecutiu i, més en concret, "l'entorn patrimonial d'Eivissa com a escenari per als seus concerts".

Ruiz ha ressaltat la "important oferta cultural" que ofereix la ciutat d’Eivissa, "tant als nostres visitants com als residents. Ibiza Concerts és una oportunitat per a ampliar aquesta oferta cultural i poder gaudir en un mateix moment del nostre patrimoni i d'una programació musical de gran qualitat", ha destacat la regidora.

Per la seva banda, Linus Roth s'ha mostrat "molt feliç d'estar de tornada" a Eivissa després que el festival s'hagués de cancel·lar l'any passat per la pandèmia. El músic ha explicat que aquest any serà un "reinici" amb un concert de violí sol.

"És la cultura i especialment la música el que uneix a les persones i és el meu deure principal, com a artista, proporcionar-lo. És el que tots necessitem, per això és important fer aquest concert ", ha assegurat el músic.

Roth ha destacat la importància que té per a ell "personalment" fer aquest concert: "Estimo molt a Eivissa i sobretot pels eivissencs. Aquí sempre em sento com a casa ", ha afirmat Roth.

El programa del concert inclourà peces de Johann Sebastian Bach (Partita No. 3 i Ciaconna), de Niccolò Paganini (Nel cor piu non meu sento) i d'Eugène Ysaÿe (Solosonata No. 3: Ballade).

Les entrades, que són gratuïtes amb reserva prèvia, ja estan esgotades.

Sobre Linus Roth

Linus Roth, que ja va rebre el premi ECHO Klassik com a "Millor debutant" de 2006 pel CD debut al segell EMI, va rebre en 2017 el seu segon premi ECHO per un enregistrament dels concerts per a violí de Shostakovich i Txaikovski amb la London Symphony Orchestra sota la direcció de Thomas Sanderling.

Linus Roth s'ha fet un nom a nivell internacional no només amb el repertori estàndard sinó també amb el seu descobriment o redescobriment d'obres que han caigut immerescudament en l'oblit, dedicant especial atenció a les obres de Mieczysław Weinberg, tant en concerts com en l'estudi de gravació.

El violinista ha format part de nombroses orquestres, tocant com a solista en l'Orquestra de l'Òpera Estatal de Stuttgart, l'Orquestra de Cambra de Munic, l'Orquestra de Cambra de Württemberg Heilbronn, les orquestres simfòniques de ràdio de l'emissora SWR i Berlín, la orquestra de Còrdova, l'orquestra della Toscana a Florència, la Reial orquestra Filharmònica de Liverpool, Filharmònica de Cambra de Viena, orquestra Simfònica de Berna, orquestra de Teatre San Carlo de Nàpols, orquestra de Cambra de Colònia i Bruckner Orchestre Linz.

Com a músic de cambra apassionat, ha actuat amb Nicolas Altstaedt, Gautier Capuçon, Kim Kashkashian, Albrecht Mayer, Nils Mönkemeyer, Andreas Ottensamer, Itamar Golan i Danjulo Ishizaka, entre d'altres.

Wpp