Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Centre C19El Centre de Creació Jove de l'Ajuntament d'Eivissa (C-19) ha programat per a l'últim trimestre de l'any una àmplia i variada oferta d'activitats de carácter cultural, educatiu i lúdic per a infants i joves.

Totes les activitats començaran el proper 1 d'octubre i s'adaptaran a les condicions sanitàries i d'aforament vigents a cada moment.

El regidor de Joventut, Ricard Clivillé, ha afirmat que “ totes les activitats programades al Centre de Creació Jove faciliten activitats de suport a molts d’infants i altres activitats relacionades amb les arts i les ciències, donant així alternatives a les tradicionals activitats que es desenvolupen a l’illa. A més, el C19 dóna l’oportunitat a tota la joventut del municipi a participar en les diferents activitats organitzades per l’Ajuntament d'Eivissa tant de temps lleure com acadèmiques’.

Les inscripcions es poden fer mitjançant correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. , telèfon de contacte (971 397600 ext. 24150) o presencialment de 9 a 13 hores i de 16 a 20.30 hores a les oficines del carrer Castella.
A més, les instal·lacions estan també disponibles als matins per a fer ús lliurement i amb reserva.

Activitats per a joves de 13 a 17 anys
El C-19 compta amb un equip de professionals de l'àmbit juvenil per oferir un oci saludable i educatiu als joves del municipi.
Per als joves de 13 a 17 anys hi ha una oferta variada de més de 10 activitats diferents i gratuïtes setmanals, a les quals se suma l'opció del dissabte a la tarda amb el programa d'oci saludable Vila Jove Nit.
‘Descobreix el C19’ és un programa gratuït dirigit a infants en el qual cada dia de la setmana es fan propostes que els joves van triant segons el seu interès.
A primera hora de la tarda en el centre s'aprofita el temps de cara als estudis, amb serveis d’orientació i ajuda, mitjançant el programa “Jo no pas, jo repàs!”, de 16.30 a 17.30 hores.
A més, cada tarda hi ha una activitat específica: els dilluns s'ofereix ball i jocs en terrassa; els dimarts teatre improvisació amb Silvina Sodano i dibuix manga amb Paco García, i els dimecres 3D i creacions de personatges amb Toni Bonet i un taller amb Matxel Ríos per a l’autoconeixement i autoacceptació.
Els dijous s'ofereix tallers de creació musical, 'La Música no entén de gènere' amb Toni Planells, i de pensament crític amb l'associació Eivissa Omega.
El divendres hi ha un taller de cinema amb Helher Escribano, a més de conversa en anglès i programes de voluntariat.
També se cedeix l'espai al taller de ‘Corto y cambio de rol’ i cada dia s'ofereixen tallers de Robòtica amb David Solà.
Finalment, la proposta per als dissabtes tarda / nit és el programa d'oci juvenil Vila Jove Nit, per a majors de 13 anys, amb la programació d'activitats temàtiques per a un oci saludable i que per a aquest trimestre té com a novetat sortides del centre per a practicar kayak, escapes rooms i surfskate.
A més, el C-19 ofereix en els centres educatius unes unitats didàctiques per a grups específics de secundària, com la de ciència “l'Origen de la Terra” de Jordi Pereyra així com espais adaptats a les normes sanitàries pel que necessitin els centres.
També, per a aquest trimestre, els professionals estan realitzant noves unitats didàctiques per a tenir una oferta variada dirigida i adaptada al currículum dels centres de secundària.

Activitats infantils per a nens i nenes de 4 a 12 anys
Els dissabtes al C19 es realitzen dos tipus d’activitats: d'oci educatiu i gratuït, i tallers específics no gratuïts però amb un preu molt reduït. El programa gratuït "Dissabtes al C-19”, per a nens i nenes de 8 a 12 anys, compta amb activitats de caire lúdic per a mostrar com gaudir d'un oci saludable. La inscripció per a aquesta activitat és obligatòria i prèvia el mateix dissabte, però és per ordre d'arribada fins a completar aforament.
Per a aquest trimestre també s'han introduït novetats ja que cada mes es dedicarà a una temàtica diferent. Així, octubre estarà dedicat a les arts escèniques, novembre a la ciència i els experiments, i desembre al Nadal, amb la decoració i la creació de detalls.
També es realitzaran activitats en família on mares, pares i nens gaudiran de la gimkana familiar «Patrimoni» per Dalt Vila o tallers de cuina tradicional, totes dues amb inscripció prèvia.
Els tallers específics no gratuïts són de teatre, amb tres grups d'edat, així com de dibuix i màgia. Com a novetat també haurà percussió i creativitat. Es poden trobar per 40 euros el trimestre o 55 euros si no sou residents en el municipi d'Eivissa.
Per aquest grup d'edat també està programada l'Escola de Nadal amb activitats d'oci educatiu i grups reduïts on la conciliació i el divertiment són els objectius principals.

Activitats per adults
L'Ajuntament també cedeix als professionals l'espai, que comptarà amb una programació de Txi-kung, Tai-Txí, Pilates, Improvisació teatral, expressió creativa, Fotografia i Photoshop, taller de Microsoft Office o Dansa Butotah.
De l'11 al 15 d'octubre, l’Associació Wabiza durà a terme la Setmana Japonesa.

Enllaç a:
· Programa d'activitats a la web de Joventut

Wpp