abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Art JoveL’Auditori de Can Ventosa acollirà, els pròxims dies 1 i 2 d’octubre a les 21 hores, la doble final d’Art Jove: el certamen de poesia i prosa poètica Manel Marí i el certamen de joves intèrprets en la modalitat de solistes.

El regidor de Cultura, Pep Tur,ha afirmat que ‘ per a l’Ajuntament d’Eivissa és un plaer acollir la final del certamen poètic d’Art Jove i més tenint en compte que porta el nom del poeta Manel Marí. Pensem que, a més, és important que Art Jove desenvolupi la seva tasca al conjunt de la Comunitat Autònoma, ajudant a desenvolupar la xarxa cultural de les nostres illes’.

L’entrada es gratuïta, fins a completar aforament, i es poden reservar a la web de l’’Ajuntament d’Eivissa www.eivissa.es.

El dia 1 d’octubre tindrà lloc la final d’Art Jove del certamen de Poesia i Prosa poètica Manel Marí. Els diferents autors, finalistes del certamen, llegiran un poema de la proposta presentada al certamen de Poesia i Prosa Poètica Manel Marí. Els autors que llegiran un poema són: Josep Llobera Capllonch, Pilar Roig Serra, Cecilia Navarro Frau, Guillem Benejam Taltavull, Pilar Roig Roger, Miquel Cañellas Ramis, SilviReynés Masgoret, Miquel Ferrer Mateu, Maria Batlle.

En finalitzar la lectura, hi haurà una lectura dramatitzada dels poemaris guanyadors a càrrec de les actrius Alícia Garau i Aina Jagla. L’acte serà presentat pel periodista Javier Matesanz, amb l’acompanyament musical de RODR ICK, finalista del certamen de Creació Musical Jove art jove 2021.

El jurat d’aquest certamen va estar presidit per Annalisa Mari Pegrum, poeta i traductora, Marina Alonso de Caso, agent literària i editora, Adrià Garcies Morell, llibreter i director d’Ínsula Editorial i Francesc Alemany Sureda, poeta guanyador del certamen de Poesia i Prosa Poètica Manel Marí Art Jove 2018.

D’altra banda, el premi té una dotació total de 5.000,00 €, que s’ha de repartir de la manera següent: un primer premi de 2.000,00 € en metàl·lic; una dotació de 1.000 euros en metàl·lic destinada a pagar dos segons premis de 500,00 € en o un segon i/o un tercer premi, amb la distribució monetària que el jurat trobi oportuna.

Els 2.000,00 € (IVA no inclòs ) restants es destinaran a editar el poemari o llibre de prosa poètica amb una editorial de prestigi reconegut a les Illes Balears. L’editorial n’ha d’imprimir un mínim de 300 exemplars, dels quals un 5% seran per a l’autor, en concepte de drets, i un 10% seran per al Programa Cultural Art Jove.

D’altra banda, el 2 d’octubre a les 21 hores, tindrà lloc la celebració de la final del certamen de joves intèrprets en la modalitat de solistes.

Els finalistes, per ordre d’actuació, són:
1. Laura de la Fuente Forteza (veu acompanyada del pianista Albert Colomar)
2. Maria Servera Monserrat (trompa, acompanyada de la pianista Júlia Martínez)
3. Marc Laliga Simón (piano)
4. Raúl Sabiote Sánchez (bombardí, acompanyat del pianista Joan Ramon Company)
5. Sira Pellicer Faus (saxòfon, acompanyat del pianista Joan Ramon Company)

Cada participant presentarà un repertori de 20 minuts. El jurat, presidit per Marcelí Minaya, director del Conservatori Professional de Música i Dansa d’Inca i format per Smerald Spahia, Concertino de l’Orquestra Simfònica Illes Balears, Xavier Barceló, en representació de l’IEB i Magí Garcias, guanyador del Certamen de Música per a Joves Intèrprets en la modalitat de Solistes Art Jove 2018, deliberarà després de les actuacions i donarà a conèixer el seu veredicte aquella mateixa nit.

El premi dotat amb 4.000,00 €, s’ha de repartir de la manera següent: s’atorgarà un primer premi de 1.500,00 € en metàl·lic i 600,00 € més per a dues actuacions, cadascuna dotada amb 300,00 €.
La primera actuació serà al festival Inclàssic 2022, i l’altra en el marc de la Fira B! 2022.

Una dotació de 1000 euros en metàl·lic destinada a pagar dos segons premis de 500,00 € en o un segon i un tercer premi, amb la distribució monetària que el jurat trobi oportuna.

Els 900,00 € restants es destinaran a pagar bolos amb les actuacions dels tres finalistes, que rebran 150,00 € cadascun per actuació, en diferents espais culturals o escènics de les Illes Balears, en el marc del programa itinerant GirArt Jove. Es garanteix un mínim d’una actuació per a cada finalista.

Wpp