Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

BicicletesL'Ajuntament d'Eivissa ha presentat, a través de la Regidoria de Mobilitat, un total de 5 projectes al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, desenvolupat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per al Fons Europeu de Recuperació Next Generation EU.

Els cinc projectes sumen inversions per 5.888.729,26 euros i s'han enviat al programa d'ajudes a municipis per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà, finançat pels fons europeus.

El tinent d’alcalde de Mobilitat, Aitor Morrás ha explicat que “treballam per a que Eivissa tengui una mobilitat més sostenible, que sigui una ciutat més amable per a vianants i ciclistes i aquests Fons Europeus són una oportunitat per aconseguir aquesta transformació a la ciutat d’Eivissa”.

Les propostes, emmarcades en el ‘Pla de Foment de la Mobilitat Ciclista del Municipi d’Eivissa’, tenen entre els seus objectius fomentar la mobilitat ciclista en l'entorn urbà per a reduir les emissions contaminants, fomentar hàbits saludables en la ciutadania i contribuir a una ciutat més sostenible.
Tots els projectes es preveuen desenvolupar entre 2022 i 2023.

Les actuacions presentades són:

- La implantació d'un sistema de lloguer de bicicleta pública, denominat ‘Eivibicing’ amb un pressupost de 2.289.823,36 d'euros. L'objectiu és facilitar la mobilitat ciclista, posant a la disposició del ciutadà i del visitant una alternativa de mobilitat per a trajectes interns que redueixi l'ús del vehicle privat i complementi l'oferta d'altres maneres de transport disponibles.

- Implantació d'un carril bici en la carretera E-10, amb un pressupost total 428.792,33 euros, i amb la finalitat de disposar d'una xarxa ciclista connectada, segura, còmoda i fàcilment accessible, per a fomentar la mobilitat sostenible dins de l'entorn urbà, promovent l'ús de la bicicleta.

- Implantació d'altres dos carrils bici, un al Carrer Extremadura i altres per a connectar el Passeig Marítim amb la zona de Jesús, amb un pressupost total de 759.241,27€. També persegueix l'objectiu de crear vies segregades del trànsit rodat per a facilitar els desplaçaments amb bicicleta i per a fomentar la mobilitat sostenible en l'entorn urbà.

- Implantació d'aparcaments segurs per a bicicletes en el municipi d'Eivissa, amb un pressupost total de 110.872,30 euros. L'estacionament de la bicicleta està associat intrínsecament amb el desplaçament, per la qual cosa és necessari garantir un aparcament fiable, segur i protegit.

Finalment, l'Ajuntament d'Eivissa ha presentat als Fons NextGen la Remodelació del Carrer Pere Francés, el principal objectiu del qual és l'adequació i modernització del traçat viari i per als vianants, així com dels seus accessos dins de la trama urbana, millorant les condicions d'ús del vianant i la bicicleta.

Les obres tenen un pressupost de 2.300.000 euros, per a la revisió i en el seu cas renovació de les xarxes de sanejament i pluvials, i de la xarxa de proveïment d'aigua i inclusió de reg.

També es preveu la renovació del paviment, de l'arbratge, de l'enllumenat i del mobiliari urbà, així com la reordenació del trànsit mitjançant separació de carril bici a nivell de calçada.

El projecte abasta també la reordenació de la Plaça es Pratet i la renovació del parc infantil, així com el manteniment de les rutes escolars i l'adaptació dels passos per als vianants a passos accessibles.

Wpp