Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reforma Isidor MacabichLes obres s’iniciaran a principis d’any i compta amb un pressupost de 6 milions d’euros. Consisteixen en la renovació de les instal·lacions de la xarxa de sanejament i pluvials, nou mobiliari urbà i enllumenat public, canvi de rajoles i construcció d’un carril bici.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i la 1ª tinent d’alcalde i regidora de Vies Públiques, Elena López, han presentat aquest matí el projecte de reforma de l’avinguda d’Isidor Macabich,que comptarà amb una inversió de 6 milions d’euros. El projecte ha estat aprovat avui al ple de l’Ajuntament d’Eivissa. Les obres tindran una durada de 12 mesos.i es preveu s'iniciïn a principis d’any.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha dit que aquesta obra ‘significarà un abans i un després en la configuració de la ciutat. De la mateixa manera que varem donar passes de qualitat amb la reforma de s'Alamera o el passeig marítim de ses Figueretes, ara toca una de les principals artèries del municipi,una avinguda considerada l'artèria comercial de la ciutat i que necessita de canvis profunds per adaptar-se als nous temps i les noves necessitats’.

L'alcalde ha felicitat a la regidoria de Vies Públiques que ha desenvolupat el projecte ‘recollint les principals necessitats i ha fet el plantejament del que ha de ser aquesta via:un espai modern, funcional, més sostenible,que faciliti la circulació del transport públic,de les bicicletes, i que doni protagonisme al vianant,que trobarà una avinguda més caminable, millor il·luminada, amb elements que la posen a l'abast de tothom en matèria d'accessibilitat’.

Per la seva banda, la tinent d’alcalde i regidora de Vies Públiques, Elena López, ha destacat que ‘la reforma de l’avinguda d’Isidor Macabich sorgeix des de de l’escolta activa amb veïnat i comerciants i de l'experiència de les diferents regidories de l’Ajuntament. El projecte dona una solució completa als problemes que pateix aquesta zona relacionats amb el mal estat de l’arbrat, rajoles velles, la xarxa separativa i la il·luminació entre d’altres. L’avantprojecte va estar presentat a veïns i comerciants que ens han plantejat les seves propostes i ara el document les recull, juntament amb altres propostes traslladades des de altres sectors’.

La regidora ha afegit ‘amb el projecte de remodelació de l’avinguda d'Isidor Macabich, després de 35 anys de la seua completa urbanització, es sotmetrà a una modernització completa, seguint els criteris de mobilitat i tecnològics que ara estan al nostre abast per ser una ciutat més còmoda i moderna.

L’avinguda d’Isidor Macabich es va remodelar a principis dels anys 80, al 1983 la primera fase i en 1985 la segona fase. Des d’ençà s’han realitzat algunes intervencions parcials de manteniment. Per tant aquesta avinguda arrossega carències tècniques fruit del pas del temps.

Projecte de remodelació d’Isidor Macabich

El projecte de remodelació preveu una inversió de 6.098.668,83€ IVA inclòs i tindrà una durada de 12 mesos i es realitzarà d’una vegada, actuant en tota l’avinguda amb tres equips de feina.

Les obres transcorreran al llarg dels 900 metres de llargària i els 20 metres d’amplària que té l’avinguda. Es manté la secció dels carrils amb els dos carrils de calçada, una zona d’aparcament en cordó, el carril bici i les voreres als dos costats amb uns 4 metres d’amplària.

Les obres consisteixen en la renovació de les instal·lacions de sanejament i incorporació de xarxa de pluvials, renovació de la xarxa de proveïment d'aigua i inclusió de reg. És una profunda renovació de totes les infraestructures de serveis bàsics amb la separació de les xarxes de sanejament i pluvials, amb nou col·lectors de sanejament amb dues canonades i una de pluvials que transcorre pel centre de l’avinguda. També hi haurà noves instal·lacions per a l’abastiment d’aigua es substitueix i milloren les xarxes existents d’electrificació i telefonia, tot de manera soterrada.

Pel que fa a l’enllumenat públic, s’ha realitzat un estudi lumínic per analitzar les peticions dels comerciants i veïnat i finalment el projecte preveu 190 lluminàries de tipus LED, en dos tipus de postes d’enllumenat, a més de il·luminació ornamental als carrers i bancs de les places. Al projecte també s’ha previst les necessitats per a la il·luminació nadalenca.
La remodelació de l’avinguda preveu la reordenació del trànsit mitjançant separació de carril de vehicles més pesats i carril de turismes, la reordenació de la Plaça d’Enrique Fajarnés i la construcció del carril bici i la seva connexió amb avinguda Bartomeu de Rosselló; el manteniment de les rutes escolars, la renovació de camí d'invidents i l’adaptació dels passos per als vianants a passos accessibles.
A la plaça d’Enrique Fajarnés, es preveu la retirada de la font, construcció de zones de descans per a vianants i la connexió semafòrica a l’encreuament directe del carrer Frau Vicent Nicolás cap a Bisbe Huix .

El tipus de rajola que s’utilitzarà és de formigó rectangular de color gris. A més, s’instal·laran peces especials per a l’execució del camí podo tàctil i fer un camí accessible per a les persones invidents.

El mobiliari urbà es modernitza i renova per complert totes les infraestructures de serveis bàsics que clarament estan obsoletes o molt danyades. Pel que fa a l’arbrat de l’avinguda, es revisaran tots els exemplars, es retiraran aquells que estiguin en mal estat o en estat perillós i es substituiran per altres espècies de més baixa alçada per evitar perdre la visibilitat de l’enllumenat públic i amb arrels que no trenquin les voreres.
Finalment el projecte preveu un nou i modern equipament urbà, els actuals estan deteriorats i obsolets i són insuficients. Així que amb un nou disseny es projecten nous bancs, papereres, aparcabicis i pilones.

Enllaç a:
· Projecte en pdf

Wpp