Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Reconeixement Policies Locals EivissaL’Ajuntament d’Eivissa lliura les Creus al mèrit policial, amb distintiu blau, a la Policia Local d’Eivissa en reconeixement per la feina i dedicació desenvolupada durant la pandèmia.

Durant l’acte s’han lliurat les Creus al mèrit policial, amb distintiu blau, de l’Ajuntament d'Eivissa, juntament amb el diploma acreditatiu a 82 policies locals que han estat treballant en primera línia durant els mesos de confinament degut a la pandèmia.

A l’acte, presidit per l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, hi han assistit també la regidora de Policia Local d’Eivissa, Rosa Rubio i els portaveus dels partits polítics que conformen la Corporació municipal; el director insular de l'Administració de l’Estat, Enrique Sánchez, el comissari de la Policia Nacional, Manuel Hernández, i els regidors i regidores de Seguretat Ciutadana dels municipis de Santa Eulària des Riu, Sant Josep de sa Talaia i del Consell de Formentera. També hi han assistit els caps de Policia Local dels diferents municipis d’Eivissa i de Formentera.

Durant els discursos d'agraïment, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat la disponibilitat i la tasca ben feta de la Policia Local d'Eivissa en un moment molt complicat ‘vàreu estar al servei de la ciutadania en un moment mai viscut en democràcia. Ajudant a complir les normes, obligant a fer-ho quan no havia més remei, sancionant al que estava disposat a posar en perill a la resta. I ho vàreu fer amb humanitat. Acostant-vos a domicilis particulars quan havia temps, per desitjar feliç aniversari a un infant que estava tancat a casa. Atracant-vos a la porta de l'hospital per donar ànims al personal sanitari, donant tranquil·litat a la ciutadania amb la vostra presència als carrers buits. Vàreu haver de fer complir restriccions que no sempre han estat ben rebudes o ben enteses’.

Per la seva banda, al seu discurs, la regidora de Policia Local d’Eivissa, Rosa Rubio, ha destacat que la Policia Local ‘ha estat en primera línia, exposats a situacions que mai abans s'havien produït, treballant colze a colze amb el cos de Policia Nacional i el voluntariat de Protecció Civil. En moments d'incertesa, heu vetllat per la seguretat i la salut, protegint-nos, fent que es complissin les normes, ajudant a les persones que ho necessitaven, i fins i tot anteposant el servei públic que exerciu a les vostres pròpies necessitats, deixant de costat els vostres dubtes i pors i donant respostes a la ciutadania. Avui som aquí per a homenatjar-vos, per a reconèixer el vostre treball durant la pandèmia’.

El cap de la Policia Local d'Eivissa, Fermín Cárcel, s’ha referit al servei públic que ha prestat la Policia Local durant tota la pandèmia i en determinades actuacions i ha dit que ‘durant tot aquest període, encara que sempre amb la corresponent prudència i respectant els protocols de seguretat, els i les agents de la Policia Local d'Eivissa, han fet el que ha estat necessari per a garantir la seguretat de tots i totes. Són moltes les actuacions que aquests agents que es troben a la sala, han realitzat sense pensar en ells i elles, sinó pensant en salvar les vides de les persones que tenien al davant. Em refereixo als 7 serveis en què els i les agents de la Policia Local d'Eivissa s'han vist en la necessitat de practicar tècniques de reanimació cardiorespiratòria, amb el que comportaven aquestes pràctiques, de contacte físic, i amb la incertesa de la malaltia, que ens angoixava a tots i totes. Però en aquests moments, res més importava. Tan sols salvar la vida d'aquestes persones. Aquest és el vertader significat del servei públic’.

Wpp