Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Eivissa, respira culturaL’Ajuntament d’Eivissa presenta la campanya ‘Eivissa, respira cultura’ a FITUR amb la promoció dels esdeveniments culturals que es celebren a l’aire lliure i a l’entorn patrimonial de la ciutat.

L’Ajuntament d’Eivissa ha presentat la campanya ‘Eivissa, respira cultura’ a la Fira Internacional de Turisme a Madrid (FITUR) amb la promoció dels cinc principals esdeveniments culturals a l’aire lliure que es realitzen a l’entorn patrimonial de la ciutat: el festival de pop-rock Sueños de Libertad, Eivissa Jazz Festival, el festival d’art proactiu Ibiza Bloop Festival, Ibiza Light Festival i el Festival Territori de performance.

A la presentació hi han assistit la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, el regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, a més del director de l’Ibiza Light Festival, Pedro Comesaña, i la directora del festival de Territori de performance, Isa Sanz.
Durant la presentació, a la que hi han assistit mitjans de comunicació d’àmbit nacional, s’ha projectat el vídeo ‘Eivissa, respira cultura’, que s’utilitzarà per promocionar aquests esdeveniments.

També s’han donat a conèixer les dates de celebració dels diferents festivals. El primer serà el Festival Sueños de Libertad, del 28 de juliol al 2 d’agost; el festival d’art proactiu Bloop Festival, tindrà lloc des de l’1 al 20 d’agost, mentre que del 30 d’agost al 3 de setembre es celebrarà l'edició del festival de Jazz a la ciutat. El festival del performance Territori se celebrarà del 17 al 25 de setembre i l’Ibiza Light festival manté la seva proposta al mes d’octubre, els dies 14 i 15.

El regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, ha manifestat que l’objectiu de la presentació és oferir una imatge de la ciutat com a espai segur i com a ciutat referent de la cultura i el Patrimoni.

‘La relació d'Eivissa amb la cultura ha estat privilegiada. Des de mitjan segle passat, van ser molts els artistes, pensadors, escriptors i creadors que van desembarcar als seus carrers bé per a trobar nous horitzons, bé per a escapar d'una realitat tràgica que va assolar el continent, deixant profundes cicatrius.

I van arribar carregats de noves idees i propostes, que ràpidament van ser assimilades i que van florir, precisament, a l'empara de les muralles renaixentistes que emmarquen el barri de Dalt Vila.
En l'actualitat, tenim la total i absoluta determinació que aquesta simbiosi persisteixi i continuï creixent. La relació entre el patrimoni històric eivissenc i la cultura és una realitat innegable a la nostra ciutat’, ha afegit el regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur.

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Dessiré Ruiz, ha destacat que aquests no són els únics esdeveniments que es realitzen a la ciutat d’Eivissa. Des de la regidoria de turisme, s’ha preparat, s’ha preparat tota una agenda de propostes i esdeveniments per tal que els i les visitants i residents gaudeixin de l’illa i d’activitats culturals i esportives durant tot l’any.
Per primera vegada la ciutat d’Eivissa disposa d’un pla estratègic de turisme que ens indica que hem de seguir treballant en incrementar el patrimoni i la cultura en la imatge de marca dinamitzant l'oferta de la ciutat en l'àmbit cultural i patrimonial com a pilar estratègic del turisme i incorporant l'element cultural dins de l'experiència del turista. Això, juntament amb el llarg llistat de proves esportives que es celebren a la nostra ciutat, fan que la destinació Eivissa sigui referent a l’illa, durant tot l’any.

Algunes de les activitats esportistes que es poden fer a la ciutat són la Volta a Eivissa en Mountain Bike, la Ibiza maratón maratón, la Mitja marató, la volta cicloturista a Eivissa,la Ibiza Half triatlón o els 3 dias de trail, entre d’altres.
Però aquesta agenda anual, que es pot consultar a la pàgina web de turisme d’Eivissa proposa altres activitats com esdeveniments gastronòmics, activitats de turisme actiu, la Nit del patrimoni, esdeveniment cultural que es celebra al mateix moment a les 15 ciutats patrimoni de la Humanitat d'Espanya , el Ibiza Gay Pride o el festival de cinema Ibizacine o el estival internacional de música electrònica.
A l’entorn intramurs, també podem gaudir de les visites guiades, les teatralitzades o fins i tot de la visita als principals museus de la ciutat com el Museo d’Art Contemporani, la Casa Broner, el Museo Puget, el Museo Diocesà o el centre d’interpretació Madina Yabisha, a més de poder recòrrer la història a través de la visita a les murdaes reinaixentistes i els baluards que conformen un dels bens declarats i que ens atorguen la categoria de Patrimoni de la Humanitat.

‘En definitiva, per a la música i la cultura, el 2022 és un any d’esperança i nosaltres estem treballant perquè així sigui’, ha finalitzat la regidora de Turisme.

Sueños de Libertad
Del 28 de juny al 2 de juliol, el festival de música Sueños de Libertad arribarà a la seva sisena edició amb una edició actualitzada i brindant al públic la millor música en una amalgama eclèctica que va del rock al hip hop passant per l’indie o el pop, però també oferint una oferta gastronòmica i d'art. Per l'escenari de Somnis de Llibertat han desfilat Amaral, Orishas, The Wailers, Buika o Love of Lesbian entre d’altres.

Bloop Festival
El Bloop Festival, amb la mescla d'art urbà, tecnologia, música i grans murals al costat de petites instal·lacions interactives o muntatges gràfics, Gràcies al Bloop Festival la ciutat d'Eivissa es converteix en un autèntic museu a l'aire lliure, amb l'exhibició de diverses formes d'art urbà i que compta amb la participació d'artistes de tot el món.
Es tracta del primer festival del món dedicat a l'art proactiu i va començar en 2011 a l'illa, sota el lema “l'art és per a tots”. BloopFestival també és un esdeveniment gratuït, que convida al públic a reflexionar sobre temàtiques socials a través de l'art. Tot això acompanyat de tallers per a infants i la intenció d'oferir tot el seu contingut de manera completament gratuïta. Podrem gaudir de la seva 12a edició entre l'1 i el 20 d'agost.

Eivissa Jazz Festival
El festival Eivissa Jazz, organitzat per l’Ajuntament d’Eivissa, complirà enguany la seva 34a edició entre el 30 d'agost i el 3 de setembre, sustenta la seva programació principalment en el jazz que es realitza a Espanya i obre fronteres cap a la realitat del jazz europeu. En aquest 2022 es recupera la programació de 5 dies després d'aquests dos últims anys en què ha hagut de retallar-se.
L’objectiu és continuar creixent i situar l'Eivissa Jazz Festival com un dels festivals de referència a Balears i a Espanya.

Territori, International Performance Art Festival
Es tracta d’un esdeveniment en que l’art del performance es vertebra a través de tres àrees com són la formativa, la relativa a l’exhibició de les peces i la dedicada als professionals. Aquest esdeveniment artístic es desenvolupa al carrer, en contacte directe amb el públic i és una molt bona manera de fer que l’art i la seva missió, que no és només aconseguir resultats estètics, ens faci pensar i meditar en els temes que ens plategen.

Ibiza Light Festival
Ibiza Light Festival, és el festival d’art, cultura y tecnologia d’Eivissa i l'objectiu és situar Eivissa en el mapa de les noves formes d'art connectades amb la llum i la tecnologia, donar visibilitat a tot el talent amb el qual compta Eivissa i establir un intercanvi d'idees continu entre els creadors establerts a l'illa i l'exterior, a més de posar en valor, des d'una aproximació tecnològica, el patrimoni cultural i arquitectònic d'Eivissa. L’esdeveniment està organitzat per l’Associació d’artistes i empreses audiovisuals, 3DLight e Improbable Films. Enguany podrem gaudir de l’Ibiza Light festival el 14 i 15 d’octubre.

Tots els esdeveniments estaran subjectes a la normativa sanitària vigent en cada moment.

Amb aquestes cinc propostes, l’Ajuntament d’Eivissa vol oferir una ciutat oberta a totes i tots, a residents i visitants i brindar l'oportunitat a tot qui ho desitgi que s'acosti a la història i ho faci des de les propostes més contemporànies.

Wpp