abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

40 anys del Patronat d'EsportsL’Ajuntament d’Eivissa reconeix la feina i el compromís a totes les persones que han format part del Patronat d’Esports en el primer acte institucional pel 40è aniversari de la institució

Aquesta tarda ha tingut lloc l’acte inaugural del 40è aniversari del Patronat d’Esports. El Poliesportiu des Pratet ha acollit una jornada en la que s’ha tirat la vista enrere per repassar tota la feina feta pel Patronat durant aquests 40 anys. Per apropar l’esport a la ciutadania i posar el nom d’Eivissa com a referent arreu del món també nivell esportiu.

S’ha recordat el primer projecte que va dur a terme el Patronat: les piscines cobertes de Can Misses. Amb testimonis d’usuaris que han passat per unes instal·lacions que han esdevingut un símbol del que el Patronat ha fet durant aquests 40 anys.

L’alcalde, Rafa Ruiz ha parlat del que representa el Patronat d’Esports “totes les eivissenques i eivissencs tenim a la nostra memòria records vinculats amb el Patronat d’Esports“ i ha fet memòria per recordar esdeveniments tan importants com el Campionat del Mon de bàsquet júnior o l’ascens de l’Eivissa de vòlei a la Superlliga i de l’Handbol Club Eivissa a la categoria de plata.També haver gaudir d’esportistes de màxim nivell competint a la nostra ciutat.

“Aquests moments, sense aquells que han presidit la institució i sense la feina incansable de les treballadores i treballadors del Patronat d’Esports i sense els clubs no serien possibles”, ha destacat l’alcalde.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament d’Eivissa s’ha reconegut la feina d’extreballadors, i totes les treballadores i treballadors que a diari fan feina per mantenir les instal·lacions en les millors condicions, que atenen les peticions dels veïns i veïnes de la ciutat, que ensenyen als més petits el que es l’esport i els seus valors. Persones que han treballat en l’organització de proves esportives que actualment són ja internacionals i estan reconegudes per les diferents Federacions.

També han rebut reconeixement els deu presidents i presidentes que des de 1981, any de la fundació del Patronat d’Esports, han estat al seu capdavant, portant a terme projectes, organitzant proves i posant en marxa noves instal·lacions per a que l’esport a la nostra ciutat cresqués any rere any.

Instal·lacions, algunes de les quals, l’actual presidenta del Patronat i regidora d’Esports, Elena López, ha enumerat: les mencionades piscines de Can Misses, l’Estadi, la pista d’atletisme, les pistes de tenis, el poliesportiu des Pratet, el pavelló des Viver, l’skate park de ses Figueretes...

“Persones que han plasmat en paper i posat en marxa les seves idees, els objectius que tenien, traçant en cada decisió un present i un futur del Patronat”, ha remarcat la regidora. “En tan sols 11 kilòmetres que té aquest municipi, podem presumir de tenir les millors instal·lacions esportives de l’illa, on tothom se sent a casa”.

Per últim, Josep Antoni Bonet, actual gerent del Patronat i qui va ser el seu primer treballador, ha recordat algunes de les anècdotes viscudes pel Patronat des del seu naixement.

Posteriorment, amb l’alcalde Rafa Ruiz i la regidora Elena López, han volgut agraïr als esportistes i representants dels diferents clubs i entitats esportives de la ciutat la seva col·laboració constant amb el Patronat. Una col·laboració que ha fet que la ciutat d’Eivissa aculli cada vegada més esportistes internacionals, professionals i aficionats, en proves de diferents disciplines esportives. Aquestes proves s’han recordat en un vídeo d’esdeveniments emblemàtics organitzats pel Patronat junt amb diferents esports que acullen les instal·lacions municipals, que ha tancat el primer acte de tots els que es faran al llarg d’enguany per a celebrar l’aniversari del Patronat.

Wpp