abril 18, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia de la DonaL'Ajuntament d'Eivissa ha preparat un ampli programa d'activitats culturals, esportives i reivindicatives per a commemorar el 8 de març, Dia Internacional de la Dona.

Els actes es prolongaran durant tot el mes, del 5 al 31 de març, amb propostes de música, teatre, gimcanes, exposicions bibliogràfiques, contacontes i projecció de curts, a més d'una cursa i una caminada benèfiques, entre altres activitats.

La regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Eivissa, Montse García, ha destacat ‘que aquest programa està preparat perque arribi a quantes més persones, millor .El que volem és donar visibilitat a la necessitat de que tots els sectors de la societat i la població en general sigui conscient de que s’han de continuar superant obstacles per arribar a una igualtat real. Des de petits gests fins a projectes col·lectius poden ajudar a seguir treballat i tots aquests fets implicaran també el compliment de els Objectius de Desenvolupament Sostenible, en el seu punt cinquè en el que la igualtat de gèneres no només és un dret humà, sinó que és un dels fonaments essencials per a construir un món pacífic i sostenible’.

El programa d’activitats ha comptat amb la participació de diferents departaments de l'Ajuntament d'Eivissa, com són les regidories d'Igualtat, Joventut, Esports i Cultura.

Les activitats començaran el dissabte 5 de març amb el festival de música 'Dia de la Dona', que oferirà concerts dels grups Pvssydònia, Rocking sister & brothers i Ladilla Rusa, de 19.00 a 23.00 hores, a l'envelat de la plaça d'Antoni Albert i Nieto, del bulevard Abel Matutes.

Durant les actuacions hi haurà taules informatives de l'Ajuntament d'Eivissa i de les associacions ALAS, Associació de Dones Progressistes, La Clau de l'Armari i Metges del Món.

El dissabte 5 de març també se celebrarà un Torneig Internacional d'Escacs, en el Casal d'Igualtat, de 10.00 a 20.00 hores.

El diumenge 6 de març serà el torn de la X Cursa i VI Caminada per la Dona: Som la revolució, una activitat solidària que començarà a les 11.00 hores en el Passeig de ses Pitiüses, a ses Figueretes, i arribarà fins a la pista esportiva de Can Raspalls, a Sant Josep. Les inscripcions, que tenen un cost de tres euros, es destinaran a l'associació AEMIF (Associació d’Esclerosi Múltiple d’Eivissa i Formentera) i es poden realitzar a través de la pàgina www.elitechip.net fins a les 21 hores del divendres anterior a la prova, el 4 de març.

El Dia Internacional de la Dona, el 8 de març, estarà protagonitzat pels actes de les associacions feministes d'Eivissa. Començaran a les 17.30 hores al Parc de la Pau amb la confecció de les pancartes i continuaran a les 18.30 hores amb una manifestació fins al parc Reina Sofia, on a les 19.30 hores tindrà lloc la lectura de manifest, i hi haurà també karaoke i batucada.

El 8 de març també tindrà lloc la gimcana "Abracadabra, la dona encoratjada" per tota la ciutat d'Eivissa. L'activitat està destinada a joves a partir de 12 anys i consisteix en un treball en equip per a aconseguir la poció màgica de la igualtat de gènere. Començarà en el Centre de Creació de Jove C-19 i se celebrarà de 17.00 a 20.00 hores.

La gimcana es repetirà el dissabte 12 de març, de 10.00 a 13.00 hores, també des del C-19, però aquesta vegada per a joves de 8 a 12 anys.

El dissabte 12 de març també tindrà lloc l'obra de teatre 'Les Kellys' a les 20.00 hores a l'auditori de Can Ventosa. Escrita per Rafel Gallego i dirigida per Sergi Belber, l'obra està recomanada per a majors de 10 anys. Les places es poden reservar prèviament en www.eivissa.es.

Els contes d'Espido Freire, 'Pioneras', serà l'activitat cultural programada per al divendres 25 de març a les 18.00 hores en el Casal de la Igualtat. Està dirigida a famílies amb nens de 3 a 12 anys i després hi haurà un petit taller.

El 25 de març també tindrà lloc el lliurament de premis de l'Associació de Dones Progressistes, el 'Premi 8 de març', a les 19.00 hores, en el Club Diario de Ibiza.

El programa continuarà el 31 de març el Club de Lectura Feminista a les 19.30 hores en el Casal d'Igualtat. El llibre triat serà "Educar en el feminisme", d'Iria Marañon.

El calendari d'activitats inclou també dues Exposicions Bibliogràfiques sobre dona i igualtat, que es podran visitar del 2 al 12 de març, a la Biblioteca Municipal d'Eivissa.

Les escriptores triades, sobre les que també es recorden efemèrides, són Virginia Woolf (1882-1941) en el 140è aniversari del seu naixement; Clara Campoamor (1888 - 30 d'abril 1972) en el 50 aniversari de la seva mort, i Aurora Bertrana (1892-1974) en el 130è aniversari del seu naixement.

Finalment, el programa també inclou la segona edició de la mostra de curts, amb debats des d'una perspectiva feminista, CIMA en curt, la programació del qual es podrà conèixer pròximament a eivissa.es.

Enllaç a:
· Programa en pdf

Wpp