Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Camí de MurteraLes obres del col·lector del camí de Can Murtera finalitzaran aquest estiu després d’una inversió de 1 milió d’euros provinents del Pla de Millora de la sostenibilitat i eficiència urbana.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, la primera tinent d’alcalde, Elena López, i la consellera de Cooperació Municipal, Maria Fajarnés, han visitat aquest matí les obres del col·lector de pluvials de Can Murtera i els asfaltats que s’han duit a terme a la ciutat durant els darrers mesos.
Aquestes obres estan cofinançades per l’Ajuntament d’Eivissa, Consell d’Eivissa i Govern de les Illes Balears, a travès del Pla europeu de Millora de la sostenibilitat i l’eficiència urbana.

Durant la visita a les obres, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha explicat que es tracta d’una obra molt completa ja que amb aquesta gran inversió, la ciutat d'Eivissa disposarà d’una nova infraestructura per evitar les inundacions al barri des Pratet, es recupera i es posa en valor el patrimoni recuperant el camí per a vianants i els seus elements etnològics i facilitant la mobilitat de la ciutadania connectant el centre de la ciutat alb el Port d’Eivissa’.

Per la seva banda, la consellera de Cooperació Municipal, Maria Fajarnés, ha destacat la col·laboració institucional entre les tres institucions. ‘El Pla de Millora de la sostenibilitat ha tingut per objectiu fomentar les inversions municipals dirigides a la millora de l'accessibilitat, mobilitat urbana i del cicle d’aigua. Una inversió molt necessària per la ciutat perquè es millorar l'ús de la depuradora i evitant les inundacions davant fortes precipitacions’.

Pel que fa a les obres de construcció del col·lector de pluvials del camí de Can Murtera, compta amb un pressupost de1 milió d’euros (IVA inclòs) i l’executa l’empresa Copcisa S.A i està previst que finalitzin a finals del mes de juny. En aquests moments les obres avancen al ritme previst i s’estan realitzant les connexions de la xarxa amb l’avinguda d’Ignasi Wallis, després de finalitzar la seva connexió al Port d’Eivissa, durant la setmana passada.
Una vegada finalitzi la connexió, les obres transcorreran per l’interior del camí de Can Murtera sense afectació a les avingudes.

El projecte té tres línies bàsiques:
Millora de la xarxa l’aigua amb la recollida de les aigües que, en moments de fortes pluges baixen des de la carretera de Sant Antoni i queden embassades a l’avinguda d’Ignasi Wallis i especialment al barri de Es Pratet. Amb aquesta actuació, aquestes aigües quedaran recollides a través del col·lector, evitant aquestes inundacions.

Per altra banda, es millora de la mobilitat a la ciutat. S’ha aprofitat aquest projecte per recuperar l’antic camí de can Murtera construint un espai per a vianants i bicicletes, connectant la ciutat amb el Port i facilitant que la ciutadania accedeixi per aquest camí al Port a travès dels carrils bici.

En tercer lloc, el projecte preveu la recuperació patrimonial dels portals de Feixa existents a la zona, un total de tres, i la pared de pedra seca al voltant del camí per a vianants. També es preveu l’enllumenat del camí i la instal·lació de senyalètica especifica sobre ses Feixes.

Durant la visita, també s’ha aprofitat per visitar els darrers asfaltats que s’han realitzat a la ciutat. Des del més d’octubre fins a desembre s’han asfaltat un total de 15 carrers de la ciutat, acció emmarcada dins del Pla municipal d'asfaltats 2021 i ha comptat amb un pressupost de 800.000 euros. Les feines d’asfaltat també han inclòs la millora de l'accessibilitat de diversos passos per a vianants, la substitució i col·locació de noves pilones, on ha estat necessari, la reparació d’alguns trams i pintura de les calçades.

Wpp