abril 25, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

FABlabL’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, el tinent d’alcade de Promoció Económica, Aitor Morrás, acompanyats del Director General d’Innovació del Govern de les Illes Balears, Eduardo Zúñiga,han inaugurat avui el primer FABLAB de l’illa d’Eivissa, un espai d’innovació en tecnologies d’impressió 3D i robòtica.

A la inauguració també hi han assitit el director d’Innovació de la UIB, Tomeu Alorda, el conseller de Innovació del Consell d’Eivissa, Javier Torres, el director insular d’Innovación, Xavier Santamaría, i el president de la PIMEEF, Alfonso Rojo.

Per a l’alcalde d’Eivisa, Rafa Ruiz, la nova instal·lació compleix diferents objectius, formatius, de promoció economica i planteja activitats durant tot l’any al barri de la Marina i Sa Penya. "És un espai de producció digital, una oportunitat per a formar-se a Eivissa en aquestes competencies, que podrá repercutir en la creació de llocs de feina, de noves empreses i a més dona contingut als barris, creant activitats a aquest barri’.

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Aitor Morrás, ha destacat l’oferta educativa que disposarà el FabLab durant tot l’any, “el FabLab Eivissa és un espai que dins el districte 07800 contribueix a la diversificació del model productiu. Un espai on emprenedors i estudiants podran prototipar peces impreses a través d’impressores 3D i utilitzar material de robotització per robotitzar aquests prototips realitzats amb impressió 3D”

El director general d’Innovació del Govern de les Illes Balears, Eduardo Zúñiga, ha dit que "vull recordar la feina feta el granet d'arena del Govern per a la creació d'aquest espai. Gràcies al conveni amb la Fundació Bit, s'ha donat un suport econòmic per valor de 5.000 euros per a la creació d'aquest FabLab a la ciutat d'Eivissa, un projecte que tindrà com a objectiu digitalitzar la indústria de la ciutat i de l'illa, i per a això, es disposarà d'impressores 3D per a testar els projectes que es vagin realitzant, a més de programes formatius per a l'ús d'aquesta tecnologia".

El FabLab, que es troba ubicat a la plaça de Sa Drassaneta, és un espai on es desenvoluparan activitats de creació, aprenentatge de tecnologies disruptives, processos d’invenció per trobar solucions als reptes de la societat actual i recolzar el desenvolupament del talent i de la indústria local.

El projecte compta amb un pressupost total de 840.000€, cofinançat en un 50% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El FABLAB oferirà serveis de prototipat amb impressió 3D, robòtica i IA, electrònica i disseny i fabricació digital multimaterial. D’aquesta manera, a les instal·lacions es pot trobar l’equipament tecnològic necessari per a que tota la ciutadania, estudiants, persones emprenedores, empreses, associacions, puguin experimentar i desenvolupar projectes amb impressió 3D i robòtica.
L’edifici de sa Drassaneta que acull l’espai tecnològic disposa de diversos espais i aules. A la planta baixa, els espais de primera impressió, atenció a escoles i activitats formatives. A les plantes superiors es troben els espais destinats a prototipat digital i impressió neta i de treball en equip pel desenvolupament de projectes complexos.
Les persones i empreses interessades en fer servir les instal·lacions i la maquinària poden acudir de manera presencial a l’edifici de sa Drassaneta, a la plaça de sa Drassaneta a partir d’avui mateix en horari de dilluns, dimecres i divendes, de 10 a 13 hores, i dimarts i dijous, en horari de trda, de 17 a 20 hores o al correu electrònic: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..
A més d’aquest espai, l’Ajuntament d’Eivissa posará a disposició de l’Escola d’Art d’Eivissa nous equipaments a determinades aules perquè puguin acollir les especialitats formatives que es desenvoluparan. Será l'espai on se situï la maquinària pesant, de grans dimensions i avançada com fresadores o talladores laser per tal que l'alumnat de l'Escola d'Art les utilitzi en les seves disciplines, durant el torn del matí, i estigui obert a altres estudiants, durant el torn de tarda.
El projecte també compta amb la col·laboració de la Universitat de les Illes Balears a través d’un conveni signat entre l’Ajuntament d’Eivissa i la Fundació Universitat-Empresa de les Illes Balears (FUEIB)

Primers cursos al FabLab
L'Ajuntament d'Eivissa posarà en marxa aquest mes de març dos cursos gratuïts de creació de continguts digitals 3D. És la tercera edició dels cursos organitzats per l'espai tecnològic i creatiu Districte 07800 destinats a oferir formació en un sector en plena expansió, de gran projecció i amb molta demanda de professionals. EL CEO de Gravita Games, Toni Bonet, estarà al capdavant de les classes que començaran el 17 de març i es perllongaran fins al 12 de maig.

Els assistents podran iniciar-se de manera pràctica en el món de la creació d'escenaris virtuals interactius o del modelatge i l'animació en 3D.

Un dels cursos estarà dedicat a la ‘Creació d'escenaris virtuals’ amb Unreal Engine, un motor de desenvolupament utilitzat per a jocs, amb un gran potencial en altres àrees com a educació, arquitectura, disseny, cinema, animació i experiències interactives.

El segon curs serà el d'Introducció al Modelatge 3D amb Blender, un programa de creació de gràfics, modelatge i animació 3D, utilitzat per a la creació d'anuncis publicitaris, videojocs, efectes especials, animacions corporatives, arquitectura, disseny i impressió 3D de productes.

Per a assistir als cursos no es requereixen coneixements previs de l'ús d'aquestes eines, però sí un maneig bàsic de qualsevol sistema operatiu.

Les places són limitades i les classes s'impartiran en grups reduïts perquè els participants puguin rebre un seguiment individualitzat.

Es poden realitzar les inscripcions i consultar els programes a www.districte07800.cat.

Wpp