abril 20, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Carril BiciEl carril bici de l’avinguda de Bartomeu Rosselló entra en funcionament i connectarà amb el que es construirà a l’avinguda d’Isidor Macabich.

L'Ajuntament d'Eivissa ha finalitzat aquesta setmana les obres de construcció del carril bici de l’avinguda Bartomeu de Rosselló que han comptat amb un pressupost de 80.000 euros. El projecte està cofinançat per la Unió Europea a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regionals (FEDER).

A la presentació hi han assistit l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, el tinent d’alcalde de Mobilitat, Aitor Morrás, i la tinenta d’alcalde de Fons Europeus, Elena López.

Amb la posada en marxa d’aquest tram de carril bici, s’inicien les accions en mobilitat sostenible relacionades amb la creació d’una xarxa de carrils bici a la ciutat, que contemplen altres accions de connexió i creació de noves vies ciclistes. El carril bici de Bartomeu de Rosselló connecta amb el de l’avinguda de Santa Eulària i amb el del carrer de Pere Francès.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘ aquesta és una ciutat molt petita i poblada però també és una ciutat molt caminable i perfecte per a les bicicletes. Aquest tram de carril bici que avui us mostram és una declaració d’intencions. Estem a aquest punt del carril perquè aquest és el principi d’un gran carril bici, de més d’un quilòmetre, que enllaçarà amb la E-10 per poder oferir alternatives reals i segures al cotxe convertint-se en un vertader canvi de model de mobilitat’.
L’alcalde d’Eivissa, ha afegit que ‘ho estam veient aquests dies, estam davant una crisi energètica. No avançar cap a una ciutat menys depenent del cotxe amb més i millors alternatives de mobilitat seria una irresponsabilitat per part de qualsevol governant. Hem de mirar al futur, per garantir els desplaçaments a tothom per lluitar també contra el canvi climàtic’.

El regidor de Mobilitat de l’Ajuntament d’Eivissa, Aitor Morrás, ha dit que ‘l'objectiu de crear vies segregades del trànsit rodat per a facilitar els desplaçaments amb bicicleta i per a fomentar la mobilitat sostenible en l'entorn urbà. Aquestes accions es veuran reforçades amb la licitació d’un servei de bicicleta pública i els aparcaments segurs per tal que la gent pugui venir a la ciutat i poder tenir una ciutat més amable’.

Tram carril bici Avinguda Bartomeu de Rosselló.
El carril bici de l’avinguda Bartomeu de Rosselló consisteix en un carril bidireccional, diferenciat amb un paviment vermell i separadors indicatius. Té una longitud de 280 metres.

Construcció d’altres carrils bici a la ciutat d’Eivissa
L’Ajuntament d’Eivissa té previst ampliar la xarxa de carrils bici i connectar els existents amb la posada en marxa de més obres a diferents punts de la ciutat.

Aquests projectes estan cofinançats amb el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, desenvolupat pel Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per al Fons Europeu de Recuperació Next Generation EU i estan valorats amb 3’5 M (IVA) inclòs.

Els projectes cofinançats amb Fons Next Gen consisteixen en la implantació d'un sistema de lloguer de bicicleta pública, denominat ‘Eivibicing’. L'objectiu és facilitar la mobilitat ciclista, posant a la disposició del ciutadà i del visitant una alternativa de mobilitat per a trajectes interns que redueixi l'ús del vehicle privat i complementi l'oferta d'altres maneres de transport disponibles.

La implantació d'un carril bici en la carretera E-10 amb la finalitat de disposar d'una xarxa ciclista connectada, segura, còmoda i fàcilment accessible, per a fomentar la mobilitat sostenible dins de l'entorn urbà, promovent l'ús de la bicicleta. Així com la implantació d'altres dos carrils bici, un al carrer d’Extremadura i l’altra per a connectar el Passeig Marítim amb la zona de Jesús.

Altra línia d’inversió, cofinançada amb Fons Feder, preveu un carril bici de connexió del passeig de Joan Carles I amb l’avinguda de 8 d’Agost i el carril bici al barri de Can Misses.

Wpp