Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Ple 11 abrilEl ple de l’Ajuntament d’Eivissa aprova la modificació del contracte de la neteja i recollida de residus que permetrà ampliar l’horari de la neteja a les tardes, contractar més personal i adquirir nova maquinària.

El ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat avui la modificació del contracte concessió de servei públic de recollida residus i neteja viaria, que incorpora importants millores al servei. La modificació ha estat aprovada amb els vots a favor de l’equip de govern, l’abstenció del grup municipal del Partit Popular i el vot en contra del grup municipal de Ciudadanos.

La modificació del contracte preveu l’ampliació de les operacions de neteja viària del municipi a l’horari de tarda, l’adquisició de dues màquines baldejadores amb doble pèrtiga i l’augment del personal per a escombratge manual, incorporant fins a 22 operaris més d’escombratge manual per atindre l’augment de l’horari i les freqüències de neteja. La modificació del contracte és de 985.714,81 euros anuals.
Amb aquesta modificació es contracten nous operaris per a escombratge manual que treballaran durant tot l’any de 14 a 20 hores, millorant el servei actual que és de 6 a 12 hores i on a la tarda només es duien a terme repàs dels entorns dels contenidors i buidatge de papereres. Hi haurà 15 operaris a l’estiu i 10 en temporada baixa amb aquest nou horari. A més, s’incorpora
un capatàs de tarda i sis per a les dues màquines de nit, que compten amb un conductor i dos operaris de mànega.

El ple de l’Ajuntament d’Eivissa també ha aprovat per majoria, la modificació del contracte del Servei de Regulació i Control de l’Estacionament de Vehicles amb limitació horària a determinades vies de la ciutat introduint la zona verda i una reducció de preus per als usuaris residents, que pagaran 50 euros a l’any per aparcar al seu sector i un màxim de 1 euro hora a la zona blava de altres sectors regulats i 1,25 euros a zona verda. El contracte inclou a més la millora de la gestió dels aparcaments de recàrrega elèctrica, de les zones de càrrega i descàrrega i de les places per a persones de mobilitat reduïda on s’ha detectat una utilització abusiva.

Una vegada aprovat de manera inicial al ple, es terminarà la redacció dels plecs, es confeccionarà l’ordenança de tasses vinculades a l’estacionament regulat i es traurà a licitació. Es preveu que la nova explotació del servei comenci al primer trimestre de 2023.

Per altra banda, durant la sessió plenària també s’ha aprovat la modificació de les Bases específiques reguladores de les Subvencions per ajudes al lloguer/2022 i el conveni de col·laboració entre el Consell Insular d’Eivissa i l’Ajuntament d’Eivissa per a la integració del projecte de transport urbà municipal en la licitació del nou contracte de serveis de transport regular de viatgers per carretera de l’illa d’Eivissa.

El ple de l’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat avui de manera inicial el Reglament regulador d’ús dels horts eco-socials de la finca de Can Tomeu que regula els drets i obligacions de les persones beneficiàries, l’ús i funcionament dels horts així com el procediment d'adjudicació i règim sancionador. El projecte se sotmetrà a un període d’informació pública de trenta dies, mitjançant anunci publicat en el Butlletí Oficial de les Illes Balears i en el tauler d’anuncis de l’Ajuntament.

El projecte dels horts urbans de Can Tomeu és un projecte cofinançat amb fons europeus FEDER en el marc de la EDUSI "Estrategia de desarrollo urbano, sostenible e integrado de Ibiza", cofinançada pel Fondo Europeo de Desarrollo Regional.

La superfície de la zona d'actuació a la finca és de 3.806 m², delimitada per un clos perimetral. Està formada per 48 parcel·les individuals, entre 30 i 50 m² cadascuna i 1 parcel·la de tallers de 345 m², aproximadament. La zona comuna compta amb una àrea de descans amb taules de pícnic i ombreig, dos mòduls destinats a bany i un mòdul de magatzem, zona de compostatge i residus, i taules de cultiu.

Les parcel·les es distribuiran per trams d’edats, de 18 a 40 anys, de 41 a 64 i majors de 65 anys. També hi haurà parcel·les destinades a associacions de l'àmbit del benestar social. L'adjudicació de l'ús privatiu de cadascun dels horts s'atorga per un període de 2 anys i el tipus d'agricultura que es practicarà serà tradicional i ecològica.

Per a participar en la convocatòria, les persones interessades hauran de realitzar una sol·licitud formal en el període d'inscripció; ser major d'edat; estar empadronada en el municipi d'Eivissa amb una antiguitat mínima d'1 any abans de la data en què finalitzi el termini de presentació de sol·licituds d'adjudicació; no haver estat objecte de privació d'ús d'un hort amb anterioritat per sanció o revocació de la concessió; estar al corrent de les obligacions tributàries i de la Seguretat Social i no disposar de l'ús de cap altre hort en el municipi d'Eivissa.

Amb la posada a la disposició d'aquest espai, el consistori pretén que diferents sectors de la població adoptin una actitud activa en el seu temps lliure i d'oci, alhora que es potenciïn valors saludables, socials i ambientals, fomentant la col·laboració i la comunicació entre persones. Els horts eco-socials són també espais educatius, i constitueixen una eina fonamental per a l'educació ambiental.

L'obertura de l'hort municipal de la finca de Can Tomeu serà de dilluns a diumenge de 08.00 a 19.00 hores de l'1 de novembre al 30 d'abril i de 08.00 a 21.00 hores de l'1 de maig al 31 d'octubre.

Wpp