abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

EcopuntL’alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, i el regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, han presentat aquest matí la posada en marxa de l’Ecopunt, una cambra per emmagatzemar els residus tant de veïns i veïnes com dels establiments de restauració dels voltants de Dalt Vila.

El projecte de l’Ecopunt va sorgir inicialment de la informació de les bones pràctiques recavada a altres ciutats europees i que l’Ajuntament d’Eivissa ha implementat a Dalt Vila per poder donar solucions pel que fa a la gestió dels residus tant al sector del comerç i de la restauració com al veïnat que hi viuen durant tot l’any.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha destacat que ‘amb aquesta actuació aconseguim suprimir la quantitat de contenidors de la via pública a un espai Patrimoni Mundial, minimitzar l’impacte visual i d’olors i oferim la possibilitat als establiments i veïnat de poder tirar els fems a qualsevol hora del dia’.

Actualment, l’Ecopunt, que es troba en funcionament des de fa un mes, dóna servei a 27 empreses de comerç i restauració, i a 130 habitatges de Dalt Vila.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha afegit que ‘la posada en marxa de l’Ecopunt a més, facilita i incentiva el reciclatge, ja que les persones usuàries disposen de totes les fraccions i els resulta més fàcil reciclar. A més,té un sistema de refrigeració per evitar les olors’.

L’Ecopunt també facilita la gestió de residus a Dalt Vila, on és complicada atès que, en general a tots els barris històrics, els carrers són estrets necessitant una maquinària molt concreta i pel fet que no es pot accedir a tots els carrers.
L’Ecopunt ha comptat amb un pressupost de 111.000 euros provinents del Consorci Patrimoni de la Humanitat i l’ha executat Construcciones i Mejoras Sa Torre.

Wpp