Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

remodelació primer cinturòEl Govern de les Illes Balears acorda incloure el projecte de remodelació integral de l'E10 dins del Pla d'Inversions Estratègiques de la Comunitat de les Illes Balears, amb els termes que preveu la Llei 4/2021, de 17 de desembre, de mesures extraordinàries i urgents per executar les actuacions i els projectes que s'han de finançar amb fons europeus en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.

L’acord ha estat pres després d’una reunió celebrada aquest matí a l’Ajuntament d’Eivissa en la que hi han participat la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, i el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí. A la reunió també hi han participat el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura, Miquel Company, i la tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Elena López.

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha afirmat que aquest acord és una mostra més de la col·laboració entre les tres institucions per tal de dur a terme la reconversió del primer cinturó de ronda en una avinguda. L’acord polític és de les dues institucions, Govern de les Illes Balears i Consell d’Eivissa, que acompanyen a l’Ajuntament d’Eivissa, en aquest projecte’.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha afirmat que aquest projecte significa un disseny de present i futur de ciutat i que afavorirà a tota l’illa. Es un projecte en el que es mostra una ciutat de futur dibuixada des dels plantejaments de sostenibilitat ambiental. Les tres institucions estem totalment d’acord en que la reconversió de la E-10 sigui una inversió estratègica de la Comunitat Autònoma, que es portarà a la reunió del Pacte per la Reactivació la pròxima setmana i quedarà aprovat passant a formar part del Pla d’Inversions estratègiques’.

Per la seva banda, el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, ha dit que ‘nosaltres estarem sempre al costat de les institucions i la voluntat del Consell és continuar amb el projecte presentat per l’Ajuntament d’Eivissa. La E-10 té una clara vocació de carrer municipal i l’Ajuntament d'Eivissa tindrà del Consell Insular tindrà total col·laboració per dur a terme aquelles inversions i canvis que vulgui fer en aquest projecte’.

El primer cinturó de ronda de la ciutat d'Eivissa, la via denominada E10, s'estén des de la rotonda de Can Cifre, al principi de la carretera que uneix Eivissa i Sant Josep, fins a la rodona de Jesús, en la carretera de Sant Joan, la via principal de connexió la ciutat d'Eivissa amb Santa Eulària i la zona nord-est de l'illa.

L'Ajuntament d'Eivissa vol convertir l'actual carretera en una avinguda arbrada, eliminat l'intens trànsit rodat que circula per ella en l'actualitat, connectant el centre de la ciutat amb els barris perifèrics i completant la connexió de la ciutat amb els nuclis que l'envolten mitjançant carrils bici i construint un aparcament soterrat amb capacitat per a 1.500 vehicles.

El projecte de remodelació de l'E10 està dirigit a la recuperació ciutadana i la integració urbana del primer cinturó d'Eivissa. Serà la via verda urbana més llarga de la ciutat amb una innovadora arbrada.

El projecte accelerarà la implantació de zones de baixes emissions (ZBE) i ajudarà a prioritzar el transport col·lectiu sobre el cotxe privat. Així, doncs, el projecte de remodelació ajudarà a aconseguir els objectius del "Component 1 Pla de xoc de mobilitat sostenible, segura i connectada en entorns urbans i metropolitans" del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència presentat pel Govern d'Espanya l'abril 2021.

Wpp