abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Dia Medi AmbientL'Ajuntament d'Eivissa ha organitzat un cicle de sortides guiades per descobrir la biodiversitat urbana de la ciutat d’Eivissa amb motiu de la celebració del Dia Mundial de Medi Ambient el pròxim diumenge 5 de juny. Dins les activitats per commemorar aquest dia també hi haurà una jornada per voluntaris a càrrec de SOS Salvem la Sargantana on es repartiran trampes contra les serps.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Salewski, ha invitat a la ciutadania a sumar-se a la celebració d'aquest dia i ha assenyalat que 'amb aquestes activitats volem donar a conèixer la riquesa de la biodiversitat que tenim a la ciutat d’Eivissa i que moltes vegades no ens parem a observar’.

La celebració del Dia Mundial de Medi Ambient començarà dijous 2 de juny amb l’activitat ‘Joves per la biodiversitat’, on alumnes de les escoles Poeta Villangómez i Cas Serres, plantaran plantes amb flors al Parc Marià Villangómez per ajudar als insectes pol·linitzadors com abelles o papallones. L’activitat tindrà lloc a les 9 hores.

Quant a les sortides guiades, la primera serà per observar l’avifauna de la nostra ciutat i tindrà lloc dissabte 4 de juny, de 10 a 13 hores. Una ruta guiada pel naturalista Jordi Serapio, a la que es pretén donar a conèixer la importància de preservar la biodiversitat urbana, aprendre a la seua identificació, i tractar les seues problemàtiques. És recomanable que les persones assistents portin prismàtics.

També el dissabte, a les 19 hores, hi ha prevista una jornada per voluntaris a càrrec de l’associació SOS Salvem la Sargantana Pitiüsa. La trobada serà a les pistes de bàsquet del carrer de Pere Bardají i Balanzat, a Can Misses. L'acte consistirà en una xerrada sobre la importància de les sargantanes, a càrrec de la biòloga Antonia Maria Cirer i posteriorment s'entregaran trampes, amb ratolí, a les voluntàries, que rebran una explicació de com s'ha de gestionar la trampa, i les possibles captures.

Diumenge 5 de juny, entre les 10 i les 13 hores, hi haurà una visita guiada a càrrec d’Amics de la Terra per la costa de Talamanca. Una sortida que servirà per veure els nombrosos exemples de plantes exòtiques invasores que afecten les àrees naturals de la zona, afectant la vegetació silvestre autòctona.

Per aquest dia també hi ha previst una cursa d’orientació a l’espai natural d’es Soto. L'objectiu de la cursa és completar el recorregut en el menor temps possible i gaudir de l’espai natural d’es Soto.

Dissabte 11 de juny s’ha organitzat una passejada per es Soto, un espai de natura als peus de les murades i davant l'espectacular panoràmica del port d'Eivissa, els illots des Malvins i Formentera. Es recorrerà aquest privilegiat espai per conèixer els seus valors ambientals i també algunes curiositats. L’horari de l’activitat és de 10 a 13 hores.

Les persones interessades a participar en alguna de les activitats han d’inscriure’s al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Wpp