Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Joan FusterLa Biblioteca Municipal de Can Ventosa ha organitzat per dimarts 21 de juny una activitat per commemorar els 30 anys de la mort de l’escriptor Joan Fuster.

A partir de les 20.15 hores, hi haurà un acte doble: lectura dramatitzada d'aforismes i textos de Joan Fuster a càrrec de l'actriu Txaro Kandler i una xerrada de Bernat Joan explicant aquests aforismes.

A més, la Biblioteca compta des de avui 20 de juny amb una exposició bibliogràfica dividida en 4 seccions:
- Obres de Joan Fuster a la Biblioteca Municipal de Can Ventosa.
- Obres de Joan Fuster a la Biblioteca Municipal de Can Botino, on entre d'altres es troben 2 obres amb la signatura auténtica i autentificada de Joan Fuster:
• Sobre Narcís. Exemplar núm. 25 d'una tirada de 100 amb la dedicatòria: 'A Rafael Villar: senyal d'amistat de Joan Fuster'. Opuscle editat a València en la dècada dels 50 del segle XX.
• Terra en la boca.Ed. Barcino. Barcelona, 1953. Dedicatòria: 'A Josep V. Torner, amb la millor amistat de Joan Fuster'. 5 de març de 1954.
Aquestes dues obres varen ser adquirides a una llibreria antiquària.

- Obres de Joan Fuster a la Biblioteca Llegat Marià Villangómez.
Alguns títols són Indagacions possibles; Judicis finals; i El descrèdit de la realitat. Totes tres dins la col·lecció Raixa d'ed. Moll.

- Obres de Joan Fuster a la Biblioteca Jean Serra.
Prop d’una cinquantena de volums amb títols com Ara o mai. Ed. Quaderns 3 i 4 i La poesia catalana I i II. Dins la col·lecció Raixa d'ed. Moll. També s’inclouen molts del llibres que va prologar.

Recordam que enguany es commemora l’Any Fuster a les Illes Balears, un homenatge a una de les figures més rellevants del segle XX en la literatura de parla catalana, en el centenari del naixement de l'escriptor (1922-1992).

Wpp