Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Les inscripcions ja estan obertes i el curs es realitzarà entre el 4 i el 6 de juliol

L’Ajuntament d’Eivissa a través de Districte07800 ha organitzat un curs intensiu de capacitació de Realitat Virtual en Unreal Engine que es durà a terme entre el 4 i el 6 de juliol, de 17 a 21 hores, al FabLab de sa Drassaneta. Les persones interessades ja poden inscriure’s al correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. i a la web dels Professionals de les Arts Audiovisuals, Tecnologies de l'Espectacle i Entreteniment, www.pateibiza.net .

Es tracta d'una introducció al desenvolupament d'experiències immersives en Realitat Virtual en el qual els i les participants podran treballar sobre projectes interactius, desenvolupats prèviament amb Unreal Engine, un dels motors gràfics més potents del mercat, especialitzat en entorns hiperrealistes.

El regidor de Modernització, Aitor Morrás, ha assenyalat que amb aquesta formació ‘continuem fomentant la capacitació de la població del municipi en tecnologies avançades i en aquest cas hem llançat l’oportunitat d’assistir a un taller de Realitat Virtual en el qual es podrà aprendre a transformar un projecte ja realitzat en tres dimensions en un producte immersiu al poder gaudir-se en format de realitat virtual’.


El curs, que és gratuït i té places limitades, està dirigit a estudiants i professionals de sectors relacionats amb l'arquitectura, videojocs, disseny o enginyeria que desitgin accedir a coneixements d'infografia 3D i aprofundir en la matèria per a arribar als màxims nivells de qualitat en la visualització dels seus projectes. Estarà impartit per Alejandro Rodríguez, arquitecte i investigador especialitzat en arquitectura virtual i art interactiu.

Els requisits per a poder inscriure's són tenir mínim 18 anys;  coneixements i maneig d'informàtica a nivell d'usuari mitjà-avançat; experiència prèvia en el desenvolupament de projectes amb Unreal Engine 4 i interès pel desenvolupament de videojocs, simulacions, arquitectura i altres experiències

interactives. A més, es recomana portar un projecte propi.

Presentació Espais Virtuals i tecnologies interactives immersives.

Les instal·lacions del FabLab també acolliran aquest dijous 30 de juny, una presentació a càrrec de Alejandro Rodríguez sobre Espais Virtuals i tecnologies interactives immersives i un recorregut per alguns dels seus projectes més destacats dels últims anys.

La presentació serà de 19 a 20.30 hores i l’entrada és lliure i gratuïta.

Alejandro Rodríguez és director de Dogrush Studios, soci de IDv Labs, artista 3D autodidacta, programador, desenvolupador de tecnologia, director d'art i show manager. Compta amb prop de 20 anys d'experiència en el lideratge d'equips per a la indústria de l'entreteniment, en el desenvolupament de programari i sistemes de control, incloent-hi vídeo mapping, instal·lacions interactives, Realitat Virtual i obres artístiques.


Des de la seva tesi d'arquitectura en 2004-2005, Alejandro explora tecnologies en temps real, incloent-hi la realitat virtual i els motors de videojocs. Entre altres coses, va desenvolupar un dispositiu de realitat mixta interactiu i immersiu, que va ser patentat i va guanyar un concurs nacional d'innovació tecnològica a l'Argentina. Aplica el seu profund coneixement sobre l'avantguarda de les tecnologies visuals dels últims 20 anys, en el sector privat. També ha participat en un gran nombre d'esdeveniments i festivals artístics, impartint nombrosos tallers i conferències en diferents països.

Eivissa, 28 de juny de 2022

 

Wpp