Febrer 04, 2023

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

nochepatrimoni1L’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat tot un seguit d’activitats i espais cultural i patrimonials oberts en el marc de la programació de la V edició de la Nit del Patrimoni que es desenvoluparà el 17 de setembre, de manera simultània en les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d’Espanya. Enguany la programació s’ha centrat en el terme Llegat coincidint amb les celebracions del 50 aniversari de la declaració del Patrimoni Mundial.

 

 

Fotografia de Alba Muriel

Per al regidor de Cultura i Patrimoni, Pep Tur, ha afirmat que ‘la Nit del Patrimoni, és un esdeveniment cultural únic a Europa, amb un programa d'esdeveniments que es desenvolupen de manera simultània en les 15 ciutats històriques amb el segell Unesco. Enguany, en la cinquena edició, podem dir que es un esdeveniment ja consolidat que compta amb el suport de la Unesco i institucions molt importants i és una nit en la que es conjuga el patrimoni històric i diferents expressions culturals’.

Les 15 ciutats patrimoni, Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Ibiza/Eivissa, Mérida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda exhibiran simultàniament les 15 peces dels coreògrafs convidats, amb 7 estrenes absolutes en 20 representacions que comptaran també amb activitats paral·leles vinculades a la dansa. Enguany, es comptarà amb Itàlia com a país convidat gràcies al suport de l’Institut Italià de Cultura i l’Ambaixada d’Itàlia a Espanya, així com la col·laboració del Govern de canàries a trav´s del programa CanariasCrea per a vàries residencies de creació.

La programació d’enguany se centra en el terme llegat coincidint amb les cerebracions dels 50 anys de la Declaració de Patrimoni Mundial, La Nit del Patrimoni està estructurada en 3 seccions amb una àmplia oferta cultural per a gaudir de l'entorn patrimonial. Les activitats previstes en el programa de la Nit del Patrimoni a la ciutat d'Eivissa són:

ESCENA PATRIMONI

Ogmia. «Moder Tongue», del director Eduardo Vallejo Pinto i que compta amb els intèrprets Nabar Jon Ander i Eduardo Vallejo Pinto. L’obra s’interpretarà en col·laboració amb el Cor Ciutat d’Eivissa i tindrà lloc al baluard de Sant Pere a les 21 hores. Amb motiu del Festival ESCENA PATRIMONI, el director i coreògraf Eduardo Vallejo realitzarà una adaptació de la seva obra Mother Tongue amb la interpretació de la seva companyia Ogmia i la del Cor Ciutat d’Eivissa. Aquesta adaptació site-specific comptarà amb la col·laboració entre la direcció musical del cor, de la mà de Miguel San Miguel, i la direcció musical de la companyia, de la mà d'Iván Solano, per a donar lloc a una peça única que veurà la llum en el Baluard de Sant Pere. 

Eduardo Vallejo Pinto ha materialitzat en Mother Tongue la seva recerca: el moviment com a empremta dactilar. Tots tenim una petjada única de moviment que s'ha configurat amb el còmput de les nostres vivències, afectant el canvi de context, ambient, o zona geogràfica.

Tongue transmet el desarrelament que sentim en tornar als nostres orígens, un retrobament en el qual arribem a sentir “la nostra terra” com una cosa aliena i irrecognoscible. És la conseqüència de la decisió que pren la nostra memòria, en decidir acceptar o rebutjar aquest fet. Coartar-la pot ser una solució per a fer-nos resilients en un entorn -ara-desconegut? 

Mother tongue és un viatge vital que demana canvi.

L’entrada serà fins a completar aforament.

En paral·lel a aquest acte, el coreògraf Eduardo Vallejo Pinto organitzarà un taller en col·laboració amb l’Ajuntament d'Eivissa, el Conservatori Professional de Música d’Eivissa i Formentera i la companyia per a estudiants de dansa.

nochepatrimoni2

 

 

 

 

 

Fotografia de Alba Muriel

VIU PATRIMONI

En aquesta secció de la Nit del Patrimoni, l’Ajuntament d'Eivissa ha programat una àmplia oferta cultural amb l'objectiu que residents i turistes puguin gaudir dels espais oberts i del centre històric que estaran oberts des de les 20.00 hores fins a les 00.00 hores. Dins aquest marc de la secció VIU PATRIMONI es realitzaran Visites a les Murades de Dalt Vila i als carrers de Dalt Vila, des del Centre d'Interpretació Madina Yabisa. Les visites es faran en horari de 19 a 20 hores. Per a participar és necessari fer inscripció en el telèfon 971 392390 o per correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. . Finalment, hi haurà exhibició del ball tradicional al passeig de Vara de Rey a les 19 hores a càrrec de la Colla de sa Bodega.

OBERT PATRIMONI

Finalment en la secció OBERT PATRIMONI s'ha previst una jornada de portes obertes de museus i espais culturals des de les 20 fins a les 00 hores.
L’Arxiu Històric d’Eivissa i Formentera exposarà ‘Corsaris’. D’altra banda, el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, que també estarà obert a partir de les 20 hores, organitza visites guiades per l’exposició ‘Zush a Eivissa’. També romandrà oberta la Sala Refectori on es podrà visitar l’exposició ‘Pintors d’Eivissa’.

A més, la Catedral d’Eivissa, el Museu Diocesà i l'església de Sant Domingo i el Museu Puget estaran també oberts des de les 20 hores. Totes els espectacles de dansa previstos en La Nit del Patrimoni a les 15 Ciutats Patrimoni seran retransmesos en streaming a través de la web www.lanochedelpatrimonio.com i també es difondran a través de les seves xarxes socials.


Wpp