abril 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

plejuvenilLa sala de plens de l’Ajuntament d’Eivissa ha acollit avui la celebració d’un ple juvenil al que han participat 65 alumnes de Secundària del municipi. A la sessió, que ha estat presidit per l’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, s’ha debatut sobre la visió que tenen els i les joves sobre la política davant les properes eleccions. Els i les estudiants han presentat 14 idees electorals treballades prèviament a classe i que abasten àrees de salut, educació, medi ambient o igualtat.

L’activitat ha estat coordinada pel departament d’Educació i els instituts participants han estat l’IES Isidor Macabich; IES sa Colomina; CC sa Real i CC Nostra Senyora de la Consolació. El treball previ a la sessió plenària ha comptat amb la participació de 150 alumnes, que han tractat a classe la unitat didàctica ‘Les eleccions també són cosa dels i les joves’. 

L’objectiu d’aquest ple és que els i les joves siguin capaços de fer visible els seus interessos i opinions al conjunt de la societat de cara a unes futures eleccions. L’alumnat ha elaborat i presentat al ple, 14 idees electorals relacionades amb diferents àmbits, com el sistema educatiu, la sanitat, el medi ambient o la igualtat, que consideren que hauria de tenir un programa electoral per afavorir a la infància i a l’adolescència del municipi.

Durant la sessió han parlat sobre què és la democràcia o el sufragi; quines són les funcions que tenen els regidors i regidores; què és un alcalde o alcaldessa;  i què és una campanya electoral.

Wpp