Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

reuniocliaL'alcalde d'Eivissa, Rafa Ruiz, s'ha reunit a Madrid amb el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, la directora general de Turisme, Isabel Vidal, i el director de l'Associació Internacional de Línies de Creuer (CLIA) a Espanya, Alfredo Serrano, per a analitzar conjuntament la situació del sector dels creuers a Eivissa de cara a aquesta temporada i la següent.

La reunió s'ha celebrat amb l'objectiu de continuar treballant conjuntament per a oferir el millor servei als turistes i alhora avançar en la sostenibilitat social del model. De fet, ja s'ha constituït a Eivissa un grup de treball amb les diferents administracions implicades, entre elles l'Autoritat Portuària de les Illes Balears, per a coordinar i anticipar qüestions com el transport i els serveis municipals i portuaris.

Negueruela s'ha mostrat molt satisfet per la trobada, que suposa un punt de partida per a abordar la realitat a l'illa pitiüsa i ha posat en valor el treball conjunt que des del Govern i el sector es realitza en els últims temps, amb resultats tangibles.

L'alcalde d'Eivissa ha destacat a la sortida que el treball conjunt és vital per a aconseguir resultats en l'ordenació de l'arribada de cruceristes la ciutat d’Eivissa. L'objectiu és oferir una bona experiència i serveis als turistes sense perjudicar el dia a dia dels residents i trobant un equilibri òptim entre ciutadania, economia i sostenibilitat.

L'alcalde d'Eivissa ja ha mantingut reunions en aquest sentit amb els principals sectors econòmics i socials de la ciutat que han mostrat la seva predisposició per a treballar en aquest sentit.

Per part seva, el director a Espanya de CLIA, Alfredo Serrano, ha defensat que des de la indústria “portem anys treballant amb els destins en la seva gestió i en la promoció de pràctiques que promoguin un turisme de creuers encara més sostenible tant des del punt de vista mediambiental com social i econòmic”. Per això, ha afegit, “estem totalment oberts a col·laborar estretament amb Eivissa en la cerca d'alternatives per a millorar el model actual tant per als turistes com per a la ciutat”.

En aquesta línia, Serrano ha reiterat el treball de la indústria desenvolupant tecnologies que permetin reduir la seva petjada mediambiental a tots els nivells i avançar en el compromís de zero emissions netes de carboni en 2050. Per exemple, s'està accelerant l'ús del gas natural liquat (GNL) -serà la principal font de propulsió del 61% dels vaixells en construcció- i tots els nous vaixells comptaran amb sistemes avançats de tractament d'aigües residuals.

En el transcurs de la reunió també s'han analitzat els resultats de l'informe de la Comissió Europea Bones pràctiques per a la sostenibilitat del turisme de creuers, que ha situat l'impacte econòmic del turisme de creuers en els ports de Balears en 486,6 milions d'euros i la despesa mitjana per creuerista a les illes en 213 euros.

El turisme de creuers té un impacte econòmic important a la ciutat, amb especial incidència en la restauració, el comerç i el transport. En aquest sentit, l'Ajuntament d'Eivissa ja ha anunciat que durà a terme al costat de la Federació de Petita i mitjana empresa d'Eivissa i Formentera (Pimeef) un estudi per a conèixer amb detall l'impacte econòmic a la ciutat.

Wpp