Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

sinimagenL’Ajuntament d’Eivissa ha aprovat 291.000 euros corresponents a les subvencions destinades a un total d’11 entitats socials d’Eivissa. 

La regidora de Benestar Social, Carmen Boned, ha assenyalat que ‘l’Ajuntament ha augmentat enguany la partida en 50.000 euros més per reforçar aquesta tasca  que fan aquestes associacions que presten els seus serveis a les persones que més ho necessiten. Són entitats socials de primera necessitat que estan a l’abast de les persones i  creiem que també fan una funció de democràcia que és lluitar contra les desigualtats socials i també compensar-les’.

El conveni amb Creu Roja, que s’ha incrementat de 20.000 a 30.000 euros, està destinat a promoure, potenciar i desenvolupar programes d’inserció sociosanitaris. 

Quant a Cáritas, la subvenció ha passat de 68.000 euros al 2022 a 95.000 euros per al 2023. El conveni amb aquesta associació té a veure amb amb la promoció i desenvolupament de programes per a d’inclusió social i de caire educatiu. Concretament el  programa per a la inclusió social format pels  projectes de A tot Drap, Can Pep Xico i Centre Betania. També estan inclosos els projectes de intervenció educativa per a infants duts a terme des del centre Betania.

Un altre conveni, amb el Club Nàutic, atorga 10.000 euros, 5,000 més que al 2022,  per al projecte Un Mar de Posibilidades, on es desenvolupen diferents activitats entre ells es destaquen: caiac de mar, navegació a vela i platja activa.

També s’ha incrementat la ajuda a l’Associació Pitiusa de Ajuda a Afectats de Càncer (APAAC) que passa a tenir valor de 10.000 euros amb vistes a promoure, potenciar i desenvolupar programes de caire assistencial i sanitari. 

S’ha atorgat 50.000 euros a l’Associació d'Esclerosis Múltiple,  per potenciar programes assistencials i sanitaris destinats a millorar la qualitat de vida de les persones afectades per aquesta malaltia, concretament serveis de fisioteràpia, servei de psicologia, de treball social, de neurologia, de teràpia ocupacional, de logopèdia i d’atenció domiciliària, que es posen a disposició de les persones afectades i familiars.

Un altre conveni, amb l'associació de Familiares de Enfermos de Alzheimer de Ibiza y Formentera, atorga 16.000 euros a aquesta entitat que té com finalitat primordial la promoció de tota classe d’accions i informació destinades a millorar la situació de las persones afectades per la malaltia d’Alzheimer. 

Pel que fa al conveni amb el Club de Jubilados y Pensionistas del Mar de Ibiza y Formentera, es destinen 5.000 euros a promoure programes socioculturals destinats a millorar la qualitat de vida de les persones majors, com tallers de lleure, visites culturals, la sala d’exposició i l’espai de tertúlia. 

Quant al conveni amb la Plataforma Sociosanitària, es destinen 25.000 euros a desenvolupar les activitats de servei de fisioteràpia, servei de logopèdia i servei d’informació i orientació. 

Un altra conveni aprovat amb l’Associació de mares i pares de persones amb discapacitat de les Illes Balears, (AMADIBA), amb 30.000 euros, per promoure i desenvolupar programes de caire educatiu.

Pel que fa al conveni amb APNEEF, que compta amb  la quantitat de 10.000 euros, mitjançant el qual s’implanten programes de caire social, terapèutica i d’oci amb infants i joves amb qualsevol tipus de discapacitat física, psíquica, sensorial i/o cognitiva de l’illa d’Eivissa. 

Pel que fa al conveni de col·laboració, de 10.000 euros, entre l’Ajuntament d’Eivissa i l’associació de pares de nens i adolescents discapacitats d’Eivissa i Formentera (ASPANADIF), per promoure i desenvolupar programes d’inserció sociolaborals i educatius.

Wpp