Novembre 28, 2023

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

jazz2023L’Eivissa Jazz, l’esperada cita amb el millor jazz a la ciutat d’Eivissa, començarà enguany, igual que en la passada edició, amb la projecció d’una pel·lícula amb temàtica jazzística a la plaça de Sotavila. Avui dilluns 28 d’agost, a les 21 hores, es projectarà la pel·lícula Bird, en versió original subtitulada en castellà. Aquesta primera jornada, i les dues consecutives (els dies 20 i 30 d’agost), serà amb entrada lliure i gratuïta.

‘Bird’ és una pel·lícula biogràfica, dirigida per Clint Eastwood l’any 1988, que retrata la vida d’una autèntica llegenda del jazz: Charlie Parker, conegut popularment pel malnom de ‘Bird’. La pel·lícula, protagonitzada per Forest Whitaker i Diane Venora retrata la vida del saxofonista que va canviar per sempre la història d’aquest instrument i del jazz tot i la lluita que va mantenir tota la vida contra les seves addiccions en el Nova York dels anys 40, del segle passat. Una pel·lícula aplaudida pel públic i la crítica i que retrata la part més fosca de l’època daurada del jazz als Estats Units. 

La primera jornada de l’Eivissa Jazz 2023 se celebrarà a la plaça de Sotavila, que ha acollit concerts en edicions anteriors, per continuar en els dies posteriors al passeig de Vara de Rey, al Parc Reina Sofia i a l’escenari del baluard de Santa Llúcia, a Dalt Vila. Enguany torna a estar en marxa la pàgina web www.eivissajazz.com on es pot consultar tota la informació del cartell (horaris, artistes i localitzacions) i també comprar les entrades pels concerts de pagament (només els de Dalt Vila). 

Durant la segona jornada, dimarts 29 d’agosts, el talent local serà el protagonista amb la presentació, a Vara de Rey, del projecte Íchos. Aquesta  agrupació està formada íntegrament per músics d’Eivissa que oferiran, sobretot, temes de hard bop, versions i sobretot temes propis. 

A més, l’Ajuntament d’Eivissa recorda que les entrades pels dies 31 d’agost i 1 i 2 de setembre es poden adquirir a més a la web de l'Ajuntament d'Eivissa www.eivissa.es i de manera presencial a l'espai cultural de Can Ventosa per un preu de 12 euros la nit (dos concerts), així com des de les 20 hores a les taquilles del Baluard de Santa Llúcia, els dies dels concerts. 

Per les persones que es vulguin desplaçar en autobús fins a Dalt Vila, amb la línia 45, aquest servei serà gratuït presentant l'entrada al festival Eivissa Jazz els dies 31 d’agost, 1 i 2 de setembre. Els residents a Formentera podran gaudir d'un descompte del 35% als bitllets que adquireixin a la naviliera Formentera Lines pel seu desplaçament al Festival Eivissa Jazz presentant les entrades al festival els mateixos dies. 

Programa complet del Festival Eivissa Jazz 2023

Plaça Sotavila (Carrer d’Anníbal) 

Dilluns 28 d’agost 

21 hores 

Projecció de la pel·lícula: “Bird” en versió original subtitulada en castellà. 

Any 1988 Direcció: Clint Eastwood Protagonistes: Forest Whitaker i Diane Venora 

Vara de Rey / Passeig de s’Alamera 

Dimarts 29 d’agost 

21 hores – Íchos

Parc Reina Sofia 

Dimecres 30 d’agost 

21 hores – David Sancho Trio 

22 hores – Big Band Ciutat d’Eivissa 

Baluard de Santa Llúcia (Dalt Vila)  

Dijous 31 de Setembre 

21:30 hores – Los Aurora feat. Antonio Moreno 

22:30 hores – Eivissa Jazz Experience Sextet 

Baluard de Santa Llúcia (Dalt Vila)  

Divendres 1 de setembre 

21:30 hores – Juan Saiz Quartet 

22:30 hores – Jose Carra Quintet  

Dissabte 2 de setembre 

Baluard de Santa Llúcia (Dalt Vila)  

21:30 hores – Giulio Ottanelli Quartet 

22:30 hores – Vincent Peirani ‘Jokers’ feat. Federico Casagrande & Ziv Ravitz 

Wpp