Mai 17, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagenA l'actuació, d'entrada gratuïta fins a completar aforament, els quatre joves músics d'aquesta formació aproparan al públic obres del segle XVIII

El cicle de concerts “Centenari Telefònica”, emmarcat en les activitats de commemoració del 100è aniversari de l'empresa, arriba el diumenge 5 de maig a les 20:00 hores a Eivissa, de la mà del Quartet Affinity, agrupació de cordes que es forma a l'Escola Superior de Música Reina Sofia els intèrprets de la qual són Josephine Chung i Nicholas James Waters, violins; Hiroki Kasai, viola i Mee Na Lojewski, violoncel, els quals interpretaran obres de Franz Joseph Haydn i Ludwig van Beethoven. El concert és gratuït, però cal reservar entrades al següent enllaç de la pàgina web de l'Ajuntament d'Eivissaa

“Per a l'Ajuntament d’Eivissa és un privilegi col·laborar amb la celebració a la nostra ciutat del cicle Centenari Telefònica. Aquesta iniciativa se suma a l'àmplia i ambiciosa oferta cultural programada aquest any a la nostra capital amb motiu del 25è aniversari de la declaració per la UNESCO d'Eivissa com a Patrimoni Mundial. Per això, aquest diumenge 5 de maig convidem a la ciutadania a gaudir d'aquest concert únic interpretat pel Quartet Affinity, que albergarà l'església de Santo Domingo, ubicada al cor de la nostra acròpolis”, ha manifestat la regidora de Cultura de l'Ajuntament d 'Eivissa, Carmen Domínguez.

Al llarg del 2024, la gira recorrerà 15 ciutats espanyoles, recalant en escenaris tan emblemàtics i espectaculars com la Cova dels Verds de Lanzarote, la Plaça de l'Ajuntament de Toledo o la Mesquita-Catedral de Córdoba, on el públic en podrà gaudir de concerts d'orquestra i de música de cambra interpretats pels joves músics de la Escuela Superior de Música Reina Sofia, dirigits per mestres de talla internacional com, entre d'altres, Nicolás Pasquet o Andrés Orozco-Estrada.

Tots els concerts són d'entrada lliure fins a completar aforament.

Conèixer la Escuela Superior de Musica Reina Sofia

Telefónica és mecenes de la Càtedra de Violí de l'Escola Superior de Música Reina Sofia des del 1999. Gràcies al seu suport centenars de joves músics han pogut formar-se a l'Escola amb matrícula gratuïta els darrers 25 anys. Aquest cicle de concerts s'emmarca en els actes commemoratius del Centenari de Telefónica, que la companyia està celebrant durant tot el 2024 amb tots els grups d'interès i en tots els territoris.

 

PROGRAMA

Franz Joseph Haydn Quartet de corda núm. 62 en do major H III: 77 op 76 núm. 3 "Emperador"

(1732 – 1809)

I. Allegro

II. Poco adagio, cantabile

III. Minuet

IV. Finale. Presto

 

Ludwig van Beethoven Quartet de corda en sol major op 18 núm. 2

(1770 – 1827)

I. Allegro

II. Adagio cantábile

III. Scherzo

IV. Allegro molto quasi presto

 

BIOGRAFIA

 

Format el 2015, el quartet australià Affinity va aparèixer a l'escena de la música clàssica de Melbourne com “un dels conjunts més emocionants per deixar la seva empremta” (Classic Melbourne). Els violinistes Josephine Chung i Nicholas Waters, la violista Ruby Shirres i la violoncel·lista Mee Na Lojewski han guanyat recentment importants premis en quatre concursos internacionals de quartets de corda. Al Concurs Internacional de Quartets de Corda de Melbourne 2023, el quartet va ser guardonat amb el Premi del Públic, el Primer Premi Robert Salzer String Quartet i el Gran Premi de la Universitat de Monash; el primer grup australià a guanyar el concurs en els 32 anys d'història.

Aquesta fita se suma als segons premis obtinguts al Concurs Internacional de Quartets de Corda de Bad Tölz (Alemanya) i al Concurs Internacional de Quartets de Corda Mozart (Àustria). En aquest últim, també va ser guardonat amb el Premi Especial a la Millor Interpretació d'una Obra Contemporània per la seva interpretació del Quartet de Corda núm. 3 'Hidden Agendas' de Brett Dean. El 2022, es va convertir en el primer quartet de corda australià a arribar a la final del Concurs Internacional de Quartets de Corda Wigmore Hall de Londres, obtenint el tercer premi.

El quartet Affinity estudia, des del 2022, amb Günter Pichler, fundador del Quartet Alban Berg, a l'Institut Internacional de Música de Cambra de l'Escola Superior de Música Reina Sofia, i també s'ha beneficiat recentment del suport de la McGill International String Quartet Academy Montreal; la Biennal de Quartets de Corda d'Amsterdam; l'Australian National Academy of Music; i dels músics de quartet Jonathan Brown (Quartet Casals); Oliver Wille (Quartet Kuss); Heime Müller (Quartet Artemis).

El treball del grup inclou la interpretació i encàrrec de noves obres australianes per a quartet de corda. Les seves estrenes inclouen obres de Brett Dean, Darrin Archer, Matt Laing, Tom Misson i Sally Beamish. L'encàrrec del 2022, In Perpetuum de Matt Laing, finançat per Kingsley Gee, es va estrenar al Melbourne Recital Centre amb aclamades actuacions a l'ANAM Quartetthaus Festival de Melbourne el 2023.

El Quartet Affinity rep el generós suport continu dels arquitectes de Melbourne Kennedy Nolan, Cope-Williams Arts Foundation, Alex Grant Violins Melbourne, assistència d'instruments privats, assessors i una comunitat de seguidors creixent.

Wpp