Juny 14, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagenEl GCPHE es reuneix a la capital de l'illa amb motiu del 25è aniversari d'Eivissa com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.

 

El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE) acollirà demà l'Assemblea General del Grup de Ciutats Patrimoni, el dissabte 11 de maig.


L'alcalde de l'Ajuntament d'Eivissa, Rafael Triguero, ha rebut avui a Can Botino els membres de la Comissió Executiva del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que es reuneix aquest cap de setmana a la capital de l'illa per celebrar el 25 aniversari d'Eivissa com a Patrimoni Mundial de la UNESCO.


Triguero ha donat la benvinguda al president i alcalde de Sant Cristòfol de la Llacuna, Luis Yeray Gutiérrez; a la vicepresidenta primera i alcaldessa de Santiago de Compostel·la, Goretti Sanmartín; el vicepresident segon i alcalde de Segòvia, José Mazarías, i Carlos García Carbayo, alcalde de l'Ajuntament de Salamanca.

L'alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales no s'ha pogut desplaçar a Eivissa, però ha participat per videoconferència a la Comissió Executiva. “Vull agrair al president del GCPHE ia l'alcalde de Sant Cristòfol de La Llacuna, Luis Yeray Gutiérrez, haver escollit Eivissa per abordar les futures accions de promoció turística internacional i planificar els esdeveniments culturals i esportius l'any que se celebra el 30è aniversari del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat”, ha manifestat l‟alcalde de l‟Ajuntament d‟Eivissa, qui ha destacat que aquests dies tots els alcaldes aprofitaran per compartir inquietuds i solucions per a aquells problemes comuns de les 15 ciutats Patrimoni de la Humanitat.

Triguero ha recordat que Eivissa va demanar acollir una d'assemblees del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat per commemorar els 25 anys de la declaració de la UNESCO d'Eivissa i aquesta sol·licitud va ser confirmada a l'Assemblea d'Úbeda passada, celebrada el 24 de febrer passat. “La visita dels membres del GCPHE coincideix amb la celebració de la nostra Fira Eivissa Medieval, que cada any atrau milers de residents i turistes a Dalt Vila. És una ocasió perfecta per gaudir del nostre nucli històric, que s'omple de vida aquests dies i per mostrar al món les nostres muralles, les més ben conservades de la Mediterrània, i la riquesa patrimonial de l'illa i d'Espanya”, ha manifestat l'alcalde de la capital eivissenca.

 

Programació


Per acabar, l'Ajuntament d’Eivissa recorda la programació de demà prevista pel Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat:

- 10.00 hores: Foto oficial de família al Baluard de Santa Llúcia.

- 10.30 hores: Assemblea General al MACE (Museu d'Art Contemporani d'Eivissa) C/ Ronda Narcís Puget. *Els mitjans gràfics podran gravar recursos a l'inici de la reunió.

- 12.00 hores Roda de Premsa al MACE.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 i declarada d'Utilitat Pública, l'objectiu de la qual és actuar conjuntament en la defensa del patrimoni històric i cultural de les 15 ciutats que el componen , així promocionar l'oferta turística de les seves destinacions als mercats nacionals i internacionals. Integren el Grup les ciutats espanyoles els conjunts històrics de les quals han estat inclosos per la UNESCO a la Llista del Patrimoni Mundial: Alcalá de Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristòfol de la Llacuna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Wpp