mac@eivissa.es · 971 302 723

vasMACEEl Museu d’Art Contemporani d’Eivissa acollirà des de l’1 de juliol l’exposició ‘Valkyrie Crown’, de Joana Vasconcelos, una proposta plena de colorit i component simbòlic que ocuparà la Sala d’Armes del MACE fins al 31 d’octubre.

El regidor de Cultura, Pep Tur, la directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa, Elena Ruiz, i l’artista, Stella Rahola, han presentat aquest matí l’obra CO(NH2)2/ Babelia que acaba d’adquirir el MACE als seus fons museístics.

Per al regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Pep Tur, la incorporació a la col·lecció del Museu d’una peça de Stella Rahola Matutes és una molt bona noticia i ve a demostrar l’enorme talent que tenim amb els artistes joves a l’illa. Stella Rahola compta amb un enorme talent, projecció i qualitat com artista i la incorporació d’aquesta peça és bona mostra.

00extmaceEl Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) ha organitzat una ponència amb l’arquitecte Marià Castelló amb motiu del Dia Internacional dels Museus, el pròxim 18 de maig. La presentació serà de 18.30 a 19 hores i després hi haurà una xerrada de l’arquitecte amb la periodista i directora del Diario de Ibiza, Cristina Martín, de 19 a 19:45 hores. L’entrada a aquesta activitat és lliure fins a completar aforament.

Grup Ibiza 59

El Museu d’Art Contemporani d’Eivissa presenta la reordenació de les obres dels components del GRUP EIVISSA 59. El propòsit ha estat facilitar, en primer lloc una major comprensió i coherència en la contemplació per part dels públics, i en segon lloc, sistematitzar la col·lecció buscant una millor contextualització.

Amb motiu de la reordenació d’aquestes obres, el Museu d’Art Contemporani ha editat un programa de mà sobre la història i significat del grup Ibiza 59 amb text de la directora del MACE, Elena Ruiz.

CIMAM

Erwin Bechtold. Colònia, 12 d'abril de 1925 - Sant Carles, Eivissa, 1 de setembre de 2022.

En nom seu vull expressar el seu comiat de tots els seus amics, dels seus col·legues del món de l'art i tots els que li han donat el seu afecte i li han assistit al final.

També vull donar les gràcies als nostres veïns per la seva estima amb nosaltres des que ens vam instal·lar a Can Cardona el 1959.

I vull recordar i compartir amb tots, les seves darreres paraules: “Christina, vull emportar-te amb mi. Ets l'única cosa que m'importa. Et deixo sola. T'estimo”..

Christina Bechtold

Victor Vasarely

La peça ha estat cedida per la Fundación Callia per un període de dos anys.

El Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE) exposarà des d’avui un quadre de l’artista Victor Vasarely, considerat pare del moviment Op Art, gràcies a la cessió d’aquesta obra que ha fet la Fundación Callia. A la presentació d’aquesta peça han assistit el regidor de Cultura de l'Ajuntament d’Eivissa i president del Patronat del MACE, Pep Tur, i la directora del Museu, Elena Ruiz. El quadre, un acrílic sobre llenç de 240x120 cm, romandrà exposat durant dos anys a la secció d'art òptic cinètic del museu, a la sala -2 de les instal·lacions.

CIMAM

Des del MACE compartim l'enquesta que CIMAM - Comitè Internacional per a Museus i Col·leccions d'Art Modern, ha llançat recentmen per monitoritzar com actuen els Museus d'Art Modern i Contemporani per assolir els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible). Es tracta d'una iniciativa originada pel grup de treball de Sostenibilitat i Ecologia a la Pràctica Museística de CIMAM, format per vuit membres de la Junta Directiva de CIMAM.

Us agraïrem que accediu a aquesta i participeu des de:
https://cimam.org/sustainability-and-ecology-museum-practice/cimam-sdgs-survey/

convo subaltern/a Mace

Anunci publicació decret constitució borsa de treball de subaltern/a MACE

Enllaç a:
· Decret constitució en pdf

El MACE en família

El Museu d'Art Contemporani d'Eivissa (MACE) ofereix visites guiades gratuïtes a nuclis familiars de dimarts a diumenge de 10 a 14 hores. Aquesta iniciativa, a través del programa didàctic per a nuclis familiars del museu, "El MACE en família", s'emmarca dins la iniciativa de 'Museu Terapèutic'.

La iniciativa Museu Terapèutic es va posar en marxa des del MACE després del confinament que es va dur a terme el 2020. Com a museu d'art contemporani, que atén a un marc històric relativament recent i un present immediat es vol formar part del procés de desenvolupament social en el moment que toca viure. Per aquest motiu el museu ha impulsat el Museu Terapèutic amb la certesa de què l'art i els museus són curatius i pal·liatius.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es