abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

La Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa i la Unió Musical de Marratxí actuaran aquest diumenge 29 d’octibre, a les 12 hores, a l’auditori de Can Ventosa.

 

 

 

Els programes musicals que oferiran aquestes agrupacions són els següents:

  •  PROGRAMA CONCERT LA UNIÓ MUSICAL DE MARRATXÍ
  • SONS DE FANG Frank J. Cogollos
  • DUNKIRK José Alberto Pina
  • HEBREW DANCE Bert Appermont

 

 Direcció: Silverto Duato

 La Unió Musical de Marratxí es va fundar l'any 1990. Amb una plantilla de més de 60 músics, ha intervingut en centenars de concerts i actes populars a Marratxí i en els diferents pobles de Mallorca, així com en diferents localitats de la resta de les Illes Balears, Comunitat Valenciana i Catalunya. L'Associació gestiona també l'Escola Municipal de Música de Marratxí la qual, amb uns 150 alumnes matriculats i un equip docent especialitzat en totes les matèries, serveix de magnífica cantera per al continu creixement de la Banda de Música.

Un dels aspectes més destacats de la banda és la seva vocació de solidaritat i la seva dedicació als grups necessitats. Cada any, en col·laboració amb l’Ajuntament de Marratxí, ofereix un important concert benèfic per a recaptar fons. Avui dia ja han estat destinataris de la seva ajuda:

    Fundación para la Tricotriodistrofia

    Alvaro Díaz, afectado por Distrofia de Emmery Dreyfuss Autosómica Recesiva

    Asociación Balear de Esclerosis Múltiple

    Asociación de padres de niños con cáncer de las Illes Balears

    Fundación Inedhitos

    My Little Angel by Emma (Síndrome de Angelmann)

    Fundación Escribano

Destaquen especialment en els últims anys els concerts oferts amb compositors/directors de renom en el panorama musical nacional i internacional: així el 2019 la banda va oferir un concert dirigit per Salva Luján. El 2020 la visita va correspondre a Ferrer Ferran, el febrer de 2022 la banda va ser dirigida per José Alberto Pina i finalment, l'any 2023 la banda ha estat dirigida pel compositor belga Bert Appermont. El pròxim dia 10 de Febrer la banda oferirà un concert dirigit per José Rafael Pascual Vilaplana, director titular de les bandes municipals de Barcelona i Bilbao. Entre 1990 i 2011 el President de l'Associació Unió Musical de Marratxí va ser Antonio Ramírez Gamarra, trompetista. En l'actualitat el càrrec és ocupat per Josep Salvá Grimalt, saxofon tenor. Des de Gener de 2015 el Director Titular de la Banda de Música de Marratxí és Silverio Duato Castillo.

PROGRAMA CONCERT BANDA SIMFÒNICA CIUTAT D’EIVISSA

Direcció: Vicente Mendoza

  • MAR I BEL (Fantasia per a Banda) Ferrer Ferran
  • LA DEL MANOJO DE ROSAS (Selección de la zarzuela) Pablo Sorozábal
  • DANZAS POLOVTSIANAS DEL PRÍNCIPE IGOR (Acte II) Alexander Borodin

Mar i bel (fantasía para banda)

 Fantasia per a banda composta per Ferrer Ferran l'any 1999 amb trompeta solista. L'obra s'estructura en tres seccions diferenciades: la primera, introducció rítmica i de colorit sonor brillant preludi de la intervenció solista del trompeta. La segona, cobla amb caràcter majestuós i de temps lent amb melodia molt expressiva i elegant del solista. La tercera, és una recapitulació dels motius inicials amb la sonoritat de la banda al complet per a enllaçar amb el final de caràcter molt rítmic com a l'inici.

 La de Manojo de Rosas (sel·lecció de la sarsuela)

La del Manojo de Rosas és una sarsuela composta per Pablo Sorozábal el 1939 estructurada en dos actes i sis escenes. Classificada com a sainet líric en el qual es posava en escena els temes d'actualitat de l'època. En la sel·lecció per a banda, es transcriuen els temes principals i més coneguts de la versió original. Podrem apreciar les romances i duos dels protagonistes principals amb els ritmes més populars del sainet: Mazurca, Chotis, Seguidillas, Farruca, Pasodoble, Habanera.

 Danzas Polovtsianas del príncipe Igor (acto II):

 Las Danzas Polovtsianas del príncipe Igor, pertanyen a l'acte segon de l'òpera el príncep Igor d'Alexander Borodín. L'òpera es va escriure en 1887 i a causa de la defunció del compositor la partitura i l'orquestració varen ser acabades per Rimsky Korsakov i Alexander Glazunov. En la versió de banda s'interpreta com a part independent de l'òpera i consta d'una introducció i cinc danses: Dansa de les donzelles, Dansa dels guerrers, Dansa general, Dansa dels joves, Recapitulació de les quatre danses anteriors. Es tracta d'una obra molt popular del repertori simfònic, orquestra, banda, cors, fins i tot versionada a gèneres pop i melòdic.

 

Wpp