mac@eivissa.es · 971 302 723

141208 bronerEivissa, 8 de desembre, 2014.- Documents familiars, cartes, estris de cuina, costura, llibretes amb notes i esbossos, discos, llibres… el dia a dia d’Erwin i Gisela Broner es podrà conèixer de primera mà gràcies a la mostra ‘Arxiu i llegats Broner’ que s'inaugura dimecres que ve, 10 de desembre, a les 19 h a la Sala d'Armes del MACE. L'exposició reuneix l'arxiu documental (plànols, objectes, mobles, dibuixos, pintures…) que Gisela Broner va llegar en el testament a tots els seus destinataris: Ajuntament d'Eivissa, Demarcació d'Eivissa i Formentera del Col·legi d'Arquitectes i Catalina Verdera. Una sèrie d'objectes i documents, de gran importància i valor representatiu i que no només podran visitar-se en el MACE, ja que la casa Broner també es converteix durant aquests dies en l'espai perfecte on reviure les vides de Gisela i Erwin Broner, apropar-se a la seva època, la seva manera de vida, i conèixer el seu amor mutu i el seu amor per Eivissa, la seva arquitectura, el seu paisatge i la seva gent.

 

D'aquesta manera, l'exposició s'ha organitzat en dues parts: d'una banda, a la Casa Broner, on s'han reintegrat els elements d'ús domèstic seguint la documentació gràfica de la qual es disposava; a més s'han col·locat quadres (el Consell d'Eivissa n’ha cedit 3), plànols (prestats pel COAIB), llibres i discos que, units als mobles, proporcionen a la casa un ambient d'època, real i embolcallant, on es percep l’estat original de 1960, quan Broner la va acabar. D'altra banda, al MACE s'exposen una sèrie de documents en ordre cronològic, com documents personals (partides de naixement, matrimoni, passaports…), les cartes d’Erwin a Gisela escrites entre 1951 i 1955, dibuixos, plànols, retalls de premsa, plànols i projectes, fotografies...

Elena Ruiz, Raimon Ollé i Stefano Cortellaro són els comissaris de l'exposició que romandrà oberta fins al pròxim 15 de març. Durant la inauguració, el dimecres 10 de desembre, es projectarà una pel·lícula sobre la casa Broner produïda per Ana Mata, Lole Cervantes i Carolina González amb música de Greys Harnández i narrada per Ana Mata.

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es