mac@eivissa.es · 971 302 723

after the after1
Inauguració: 29 de juliol, a les 20.00 h | Museu d'Art Contemporani d'Eivissa 
Una exposició de Douglas Gordon i Tobias Rehberger

Comprèn noves obres que sorgeixen de la interacció d'ambdós fruit de la qual cosa sorgeix un diàleg visual directe i únic entre els dos artistes. Aquesta és la primera vegada que Gordon i Rehberger treballen junts d'aquesta manera. A més de crear un diàleg estètic i plàstic, les obres també poden ser considerades un comentari directe sobre la pràctica de l'un cap a l'altre, creant un document sobre la seua relació personal i artística.

El títol de l'exposició, After the After, considera Eivissa com a lloc icònic de l'hedonisme, la festa i la decadència i en examinar el punt "després" (o "after point") que recorre a la idea de final d'alguna cosa, quan alguna cosa acaba i arriba al final i llavors apareix el moment de buit, de paranoia o de solitud. Les obres de l'exposició inclouen vídeo, pintura i escultura i es mostren tant dins dels límits del museu com als voltants de la ciutat.

Al centre d'After the After és una obra que comprèn dues parts, basades en l'escena d'una pel·lícula que capta el moment en què dos homes mantenen relacions sexuals. Rehberger ha construït un gran mosaic de rajoles de 5m x 5m que representa la meitat superior dels homes, les seves cares i torsos, situat a la paret de la terrassa exterior del museu. En veure el mural de prop, la imatge sembla totalment abstracta - com pixelada- només quan es mira des de la distància o a través d'una pantalla d'un smartphone la imatge es torna concreta. Aquesta il·lusió òptica forja una distància física i emocional entre l'espectador i la intimitat del moment representat. En resposta, Gordon se centra en la meitat inferior dels homes mitjançant una filmació del moviment de les seves cames. La pel·lícula es projecta en una paret interior del museu, que també es pot veure des de l'exterior al costat de la monumental pintura de rajoles de Rehberger.

A l'espai interior del museu, Gordon i Rehberger presenten en col·laboració escultures i treballs de vídeo, molts dels quals suggereixen sentiments d'abandó i negligència, a més de retrats en suport digital que els artistes han creat un de l'altre. A l'exterior del museu, un cartell de gran format, visible en el trajecte de l'aeroport a MACE, que normalment anuncia Cocoon Club, una de les majors festes de la illa, es veurà alterat i intervingut pels artistes usant pintura en esprai i lletres il·luminades que anuncien la seva exposició. Una altra obra de text amb la frase: "Something else is possible" es mostrarà en un edifici de la ciutat sent visible des de la terrassa del MACE, jugant i qüestionant les característiques de l'exposició.

L'exposició s'inaugura el dimecres 29 de juliol, a les 20.00 h.

Currículums dels autors en pdf

Ajuntament d'EivissaAjuntament de la Ciutat d'Eivissa
Tel. 971 397 600
eivissa@eivissa.es