Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Agenda cultural, esportiva i d'activitats

guiemsoldevilabarnasantLa Biblioteca de Can Ventosa acull aquest divendres 12 de maig un concert del músic, cantant i compositor, Guiem Soldevila. L’esdeveniment s’emmarca dins el projecte de Cultura en Xarxa, Barnasants Cançó d’Autor. El concert serà a la Sala Petita a partir de les 20 hores i l’entradaés gratuïta prèvia reserva a la web www.eivissa.es .

Sobre Guiem Soldevila

Guiem Soldevila presentarà el seu nou disc ‘Intimari’, un projecte que pretén ser un pont que agermani cultures a través de la creació poètica-musical, tot partint de la concepció d’un creador modern que posa música als versos de diferents poetes.

Entre el repertori del concert es troben temes com Abans de tu; La sirena; LA Lluna sortirà després del sol; Fins demà; i Paraules de la Mort.

Guiem Soldevila és músic, cantant i compositor menorquí, nascut el 12 de desembre de 1980. Ha editat cinc discs propis: ‘Nura’ (Blau,Dismedi,2011), basat en la musicació del poemari de l’escriptor menorquí Ponç Pons;  ‘Amoramort’ (Blau,Dismedi,2014) amb cançons com ‘A la vora del mar’, del poeta Salvador Espriu, cançó original finalista al Premi Cerverí 2013;  ‘Fins demà o la propera metamorfosi’ (Satelite K, 2018) amb col·laboracions especials com Gemma Humet o Cece Giannotti;  ‘Metaphora’ (Satelite k,2021) que presenta en directe durant 2021 i 2022 a diferents llocs del territori nacional.

Ha actuat a escenaris tan diversos com el MMVV, Festival ‘Barnasants’, Fira ‘Litterarum’, Born Centre Cultural (BCN), Festival de Poesia de Sant Cugat, Prada de Conflent, Sala Beckett, Líthica, Luz de Gas, Teatre Principal de Maó, Teatre Principal de València, Festival “Caçons de la Mediterrània” (Palma) i un llarg etcètera.

Lluís Llach ha seleccionat les cançons de Guiem Soldevila: “Godotus” (2010) “Teoria de l’absència” (2011) “A la vora del Mar” (2014) i Dóna’m la mà” (2016) entre les cinc primeres en el Certamen Terra i Cultura Vall Llach del Premi Miquel Martí i Pol, com a millors musicacions en Llengua Catalana.

La Universitat de Liverpool (Anglaterra) ha convidat Guiem Soldevila a donar tallers de musicació de poemes als estudiants anglesos de Llengua Catalana. El mateix ha fet el Flitzwilliam College de Cambridge, amb traduccions, per part dels mateixos alumnes joves, d’algunes de les lletres de Soldevila.

Cartell informatiu del concert de Guiem Soldevila