Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

createc 2La segona edició de les jornades Createc Jove ha congregat a 332 estudiants durant dimarts i dimecres a l'auditori de Can Ventosa, on han pogut assistir a conferències, taules de debat i tallers sobre sortides professionals en tecnologia, xarxes socials i salut, aprendre sobre el món de la ràdio i conscienciar-se sobre les Fake News i les Deep Fakes, entre altres temes.

Els dos dies dedicats als joves han clausurat les segones Jornades de Tecnologia, Creativitat i Innovació, Createc '22, que durant tot el mes d'octubre han ofert ponències, trobades i debats per a professionals, estudiants i públic en general, a través dels seus diferents blocs: Createc Pro, Eivissa NXT, Createc Inmerlab, i les dues maratons de desenvolupadors, com ha estat el Hackathon, amb idees per a salvar a les sargantanes, i la Game Jam per a dissenyar videojocs.

El regidor de Promoció Econòmica, Aitor Morrás, ha destacat que l'objectiu de les jornades ha estat divulgar les tecnologies "que ja són aquí però que encara no estan assumides per la població en general".

L'edil ha remarcat que amb l'organització de Createc Jove "s'intenta transmetre a la joventut el que suposa l'ús de les tecnologies, la dedicació professional a les mateixes i la seva utilització de cara a tenir un altre futur per a diversificar el model productiu de monocultiu turístic que tenim. És la nostra intenció", ha explicat Morrás.

createc 2Durant aquesta segona jornada, els alumnes han pogut assistir a la ponència de la influencer Miri Pérez-Cabrero, que ha assenyalat la importància de "conèixer com funcionem enfront de les xarxes socials" i de fer "un bon ús" de les mateixes perquè "poden ser molt perjudicials" a causa de "l'estrès i l'ansietat" que provoquen, ha indicat.

 

 

 

createc3També han pogut presenciar la taula de debat sobre Fake News i Deep Fakes, a càrrec del youtuber Carles Tamayo i del creador de la web Pandemia Digital, Julián Macías Tovar, que han abordat el problema de la desinformació i han donat eines als joves per a saber detectar-la, mitjançant la cerca de fonts abans de donar una informació per vàlida, mirant declaracions senceres i no un fragment descontextualizado, o coneixent l'existència d'empreses de 'trolls' i 'bots' que desvirtuen els debats.

 

 

Entre altres ponents, en aquesta segona jornada també ha estat Olalla Novoa, cap de Projectes de Veu de Prisa Radio, que ha ofert una ponència sobre la revolució de la ràdio, i també els participants en la taula rodona 'Eivissa Innova' amb Susana Martin (Escola d'Arts i Oficis), Tomeu Alorda (UIB) i Marc Clapés, alumne participant de Tecnoestiu.

Quant al primer dia, han assistit principalment alumnes d'FP d'Informàtica de Sa Colomina, que han pogut aprendre amb el taller de pràctic 'Dissenyant el meu futur' de l'empresa de tecnologia de Vigo, Kid Code. També han pogut conèixer emprenedories i projectes tecnològics desenvolupats a Eivissa, amb les taules rodones 'Eivissa Inspira' i 'Eivissa Creativa', amb la participació de creadors i empresaris locals com Jessie Krieg (Admefy), Eduardo Solera (Ibiza Blau Music), Jose Maria Ramon (Neobookings), Sara Escribano (Disco.coop), Toni Bonet (artista freelance 3D), i Remo Frisina (Ibiza Token).

A la segona jornada, la més nombrosa en participació, han assistit alumnes del Col·legi Mestral, Quarto del Rei, IES sa Colomina, Escola d'Art i sa Real.

Wpp