abril 16, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

putxet1La presidenta del Govern, Francina Armengol, acompanyada del conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha presentat avui a l’Ajuntament d’Eivissa l’avantprojecte del nou IES Eivissa Es Putxet davant la comunitat educativa de la ciutat. Un centre amb 690 places escolars que facilitarà l’escolarització del municipi.

A l’acte també han assistit el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, l’arquitecta de l’IBISEC encarregada del projecte, Carolina Moraleda i el batle d’Eivissa, Rafel Ruiz, així com representants de la comunitat educativa.

L’avantprojecte del nou IES Eivissa Es Putxet donarà resposta a les necessitats d’escolarització d’Eivissa, que ha anat incrementant la seva població any rere any, a la vegada que beneficiarà a tot l’alumnat del municipi.

La presidenta Armengol ha destacat que el projecte respon a “una feina intensa, durant molt de mesos”, en la qual ha agraït la col·laboració del batle Rafel Ruiz i l’Ajuntament d’Eivissa per facilitar els terrenys on s’ubicarà el nou centre. 

putxet2“És un dia important perquè invertir en noves places educatives és creure en el present i en el futur de la nostra societat”, ha assenyalat Armengol, i per això ha agraït també la tasca de planificació feta pel conseller Martí March i el seu equip durant els darrers anys, per atendre les noves necessitats a través del Pla d’Infraestructures Educatives.

Un nou IES de 690 places a Eivissa

Amb un pressupost estimat de 8.840.000 euros el nou IES de secundària i batxillerat (16+6) s’ubicarà al barri Es Putxet d’Eivissa i tindrà 690 places escolars,  de les quals, 480 places  seran d'educació secundària obligatòria i 210, de batxillerat.

A una parcel·la de 11.200 metres quadrats, es preveu que la superfície construïda sigui de 5.200. Una vegada licitades les obres, el termini d'execució estimat és de 18 mesos.

putxet3Balanç d’obres a Eivissa

Des de l’any 2016 s’han fet 167 obres a infraestructures educatives d’Eivissa, amb una inversió de 14.654.676,55 euros. S’ha actuat al 100% dels CEIP i al 92% dels IES.

Respecte al nivell d’execució del Pla d’Infraestructures Educatives 2016-2023, des del mes de setembre de 2015 s’hauran invertit més de 120 milions d’euros, que suposen 2.000 actuacions al 95 % dels centres educatius de les Illes Balears. Cal fer menció que actualment ja s’està treballant en el Pla d’Infraestructures 2023-2027.

Descàrrega el dossier del avantprojecte en PDF

Wpp