abril 28, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

L’Ajuntament estrena aquest diumenge la primera edició del Festival de Música Eivissa Jove amb un concert d’òpera

 

La regidora de Cultura, Carmen Domínguez, anuncia que les activitats d’aquest festival es celebraran el primer semestre de 2024 entre l’auditori de Can Ventosa i el Centre de Creació Jove C19.

L’Ajuntament estrena aquest diumenge, a les 18 hores, a l’auditori de Can Ventosa, la primera edició del Festival de Música Eivissa Jove amb un concert titulat ‘L’òpera mola’. Les entrades són gratuïtes i es poden reservar a la pàgina web www.eivissa.es

La regidora de Cultura, Carmen Domínguez, anuncia que les activitats d’aquest festival es celebraran el primer semestre de 2024 entre Can Ventosa i el Centre de Creació Jove C19.

L’òpera Mola està escrita per Elvira Ramon i Isabel Albaladejo. Les dos formen part de l’elenc d’artistes que es completa amb Irantzu Bartolomé, Carles Tur i Javier Chivite. Es tracta d’un concert didàctic en el que s'interpretaran àries i duets d'òpera de compositors com Donizetti, Rossini, Puccini, Bellini i Mozart.

La particularitat d’aquest concert divulgatiu és que el públic coneixerà la part visible i la que normalment no es veu d'una actuació, tot això acompanyat amb explicacions i complicitats. “De fet, l'objectiu principal d'aquesta iniciativa destinada a la joventut, d'entre 8 i 18 anys, és apropar el món de l'òpera al públic assistent d'una manera lúdica, informal i inusual”, ha manifestat la regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa.

La sinopsi de ‘Lòpera mola’ és la següent: Els cantants i la pianista arriben al teatre per fer l'assaig del concert que faran unes hores més tard. El que ells no saben és que el públic ja és dins del teatre...però per algun estrany motiu només una de les cantants s'adonarà de la seva presència i així es farà possible aquesta interacció tan especial.

La programació del I Festival de Música Eivissa Jove, amb 11 actuacions, contempla quatre concerts didàctics dirigits a públic d’entre 0 i 18 anys, 7 tallers d’experimentació musical com ara de percussió corporal, gòspel, batucada, dj, jazz, etc. de la mà de professionals de les diferents disciplines.

Els tallers estan dirigits a tots els joves que vulguin apropar-se, conèixer i experimentar les diferents propostes musicals i no és requisit ser estudiant de música. Més endavant es concretaran les dates dels propers esdeveniments.

Wpp