Novembre 02, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE en Brujas

Bruixes, Ciutat Patrimoni de la Humanitat, ha estat l'escenari escollit per a la promoció del Grup

Bruges (Bèlgica) 5 de maig de 2017.- El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat va desenvolupar ahir dijous una campanya de promoció de les seves destinacions en el mercat emissor belga, en col·laboració amb l'Ambaixada d'Espanya a Bèlgica i l'Oficina Espanyola de Turisme a Brussel·les. Les 15 ciutats han estat representades en aquesta acció comercial per l'alcaldessa de Còrdova i Vicepresidenta de la xarxa, Isabel Ambrosio, i per l'Alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz.

La jornada es va iniciar al matí amb una reunió de treball a l'Ajuntament de Bruges amb l'Alcalde de la ciutat flamenca, Renaat Landuy, en què van participar els alcaldes de Còrdova i Eivissa; l'ambaixadora d'Espanya, Cecilia Yuste; el conseller de Turisme de l'Ambaixada, Felip Formariz; el Tinent d'Alcalde de Còrdova, Pedro García; el gerent del Grup, Àngel Rosado; i tècnics de les àrees de turisme i patrimoni de l'Ajuntament de Bruges. En aquesta trobada s'han tractat temes relacionats amb les relacions bilaterals i els mercats turístics espanyol i belga, així com la promoció i la gestió del Patrimoni Mundial. Bruges va ser inscrita a la Llista de la UNESCO a l'any 2000 i és un referent turístic i patrimonial de primer ordre que visiten cada any entre cinc i sis milions de persones.
Ja a la tarda l'alcaldessa de Còrdova va presentar davant mig centenar dels més destacats agents turístics belgues, l'oferta de les 15 ciutats espanyoles Patrimoni de la Humanitat. Ambrosio ha subratllat que sens dubte, Bruges "és el millor escenari que podíem tenir a Bèlgica per presentar les nostres destinacions, ja que és una ciutat que ens resulta molt propera en ser també Patrimoni Mundial i, a més, estar agermanada amb Salamanca des que van compartir Capitalitat cultural Europea l'any 2002.

El mercat belga

El 81% de les vacances dels viatgers belgues es realitzen a l'estranger i actualment Espanya és el segon país de destinació favorit, després de França. La principal motivació dels viatges és l'oci (86%) i solen viatjar sense paquet (74%), sent els seus destins preferits Catalunya, Canàries i Andalusia. Segons l'estimació de Turespaña, un 56% inclou les visites a ciutats entre les seves principals activitats.
 
Durant el passat 2016 van visitar Espanya 2,4 milions de turistes belgues, un increment del 2,5% respecte al mateix període de l'any anterior. A més una enquesta realitzada recentment per l'Institut WES per a l'Oficina Espanyola de Turisme a Brussel·les en la qual s'analitza el posicionament d'Espanya com a destinació turística reflecteix que el 39% dels belgues tenen intenció de viatjar a Espanya en els pròxims dos anys.
 
Pla Operatiu de Turisme del Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya
Després d'un 2016 molt positiu per al sector turístic al nostre país, el Pla Operatiu del Grup per a aquest any continuarà amb la línia de promoció, representació i comercialització de les nostres 15 Ciutats sota el segell de qualitat excepcional que atorga formar part de la llista de Patrimoni Mundial d'UNESCO.
 
A més de dur a terme diverses presentacions directes i exposicions, al llarg de l'any està previst participar en els principals esdeveniments i fires nacionals i internacionals del sector, tant en els principals mercats emergents com en els més consolidats; Fitur (Madrid), Salon des Vacances (Brussel·les), Reisen Hamburg (Hamburg), Salon Mondial du Tourisme (Paris), WTM Latin America (Sao Paulo), ITB Berlín i WTM Londres, ITB Àsia (Singapur), JATA Tòquio i CITM Xina entre d'altres.
 
El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 l'objectiu és actuar de manera conjunta en la defensa i la promoció cultural i turística del patrimoni de les 15 ciutats que el componen, els cascos històrics han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni Mundial: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Ibiza, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda .