Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Circuito carreras Ciudades Patrimonio

Organitzat pel Grup Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, amb la col·laboració d'EDP i Paradors, el formen 15 proves que es desenvoluparan al llarg de l'any a les Ciutats Patrimoni incloses a la Llista de la UNESCO.

Segòvia, 14 de febrer de 2018.- Aquest matí ha tingut lloc a Segòvia la presentació oficial del I Circuit de Carreres "Ciutats Patrimoni de la Humanitat", activitat que organitza el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya en col·laboració amb EDP i Paradores, amb motiu de la celebració el 2018 del 25 aniversari de la creació de la xarxa que reuneix les 15 ciutats espanyoles inscrites en la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.


A l'acte, que s'ha desenvolupat a l'Ajuntament de Segòvia, han assistit l'alcaldessa de Segòvia, Clara Luquero; la directora de Marca i Comunicació d'EDP; Carmen Fernández; i el director operatiu i del Parador de Segòvia, Alberto Zerbini.

L'objectiu principal del Circuit és donar a conèixer les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat a través de les carreres populars i, al seu torn, fomentar l'activitat física i esportiva, propiciant l'ocupació del temps d'oci en una de les pràctiques esportives més comuns i fàcils de dur a terme com és la carrera a peu. Les carreres que integren el I Circuit de Carreres Ciutats Patrimoni de la Humanitat tindran lloc al llarg de 2018 a les 15 Ciutats que integren el Grup anteriorment esmentades i transcorreran total o parcialment a la zona patrimonial de cada ciutat.

El I Circuit de Carreres Ciutats Patrimoni de la Humanitat es desenvoluparà des del 18 de febrer, dia en què arrenca a Segòvia la Cursa Monumental Ciutat de Segòvia, fins al 8 desembre del 2018, en què la Cursa Popular Eivissa Patrimoni de la Humanitat tanca la sèrie de proves. Les carreres cobreixen distàncies que oscil·len entre els 10 km i la Mitja Marató, i de les 15 que integren el Circuit serà necessari finalitzar almenys 5 d'elles per optar a la classificació final.

Cadascuna de les 15 carreres que integren el Circuit serà organitzada per diferents empreses, clubs o Ajuntaments, sent aquestes entitats les responsables de la seva organització i de dur a terme totes les actuacions per al normal desenvolupament de les mateixes.

Enllaç a:
· Informació i dates del circuito