Març 19, 2024

ajuntamentdaltvila

Assemblea Alcaldes GCPHEEls alcaldes de les 15 ciutats donen suport amb aquesta Assemblea el 30 aniversari de la inscripció de Salamanca a la llista del Patrimoni Mundial i el VIII centenari de la seva Universitat. Aquesta xarxa fa un balanç positiu dels seus 25 anys i planteja com a nous reptes crear un Observatori Turístic propi i buscar solucions per eliminar el cablejat pendent en els casos històrics.

Salamanca, 3 de març de 2018.- Salamanca ha acollit avui l'Assemblea General del Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, màxim òrgan de govern de l'entitat que reuneix els alcaldes de les 15 ciutats espanyoles, els nuclis històrics han estat inscrits a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Amb l'organització d'aquesta Assemblea a la ciutat de Salamanca, el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat, que celebra aquest any el 25 aniversari de la seva creació, se suma a les activitats amb les que la capital charra està commemorant el Vuitè Centenari de la Universitat de Salamanca i els 30 anys de la seva declaració com a Patrimoni de la Humanitat.

 

Després de la reunió celebrada al Palau Arquebisbe Fonseca, la presidenta del Grup de Ciutat Patrimoni de la Humanitat i alcaldessa de Còrdova, Isabel Ambrosio, ha destacat que un Grup que compleix 25 anys té la responsabilitat d'avaluar el treball que s'ha desenvolupat i llançar nous reptes per als propers anys. En aquest sentit, ha avançat que es marquen com a objectiu buscar solucions per suprimir el cablejat dels nuclis històrics i establir un instrument propi a manera d'Observatori Turístic per conèixer el perfil dels visitants, d'on procedeixen, quines són les seves necessitats i demandes o què es pot millorar perquè les Ciutats Patrimoni de la Humanitat siguin molt més atractives al visitant.

Enllaç a:
· Nota de premsa completa