Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Dalt VilaEl Grup de Ciutats Patrimoni lliurarà el Premi Patrimoni 2019 a Paradors, en un acte que se celebrarà la tarda de divendres.

Eivissa, Dissabte 9 de novembre. L'Assemblea General de el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, màxim òrgan de govern de l'entitat, tendrà lloc a la ciutat d'Eivissa/Ibiza el proper dissabte 16 de novembre.
A la reunió, que se celebrarà a les 10.00 hores al Museu d'Art Contemporani d'Eivissa/Ibiza, assistiran els alcaldes de les 15 ciutats membres d'aquesta entitat sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública, que reuneix les ciutats espanyoles els cascos històrics de les quals han estat inscrits en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO.

Prèviament, el divendres 15 de novembre, tendrà lloc una reunió de la Comissió Executiva de el Grup que està formada per les ciutats d'Eivissa/Ibiza, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna i Conca.

Aquesta mateixa tarda, a les 19,00 hores, el Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat lliurarà el Premi Patrimoni 2019 a Paradors de Turisme, guardó que serà recollit pel seu president, Óscar López. L'acte serà presidit per la Secretària d'Estat de Turisme, Isabel Oliver. Amb aquest Premi, les Ciutats Patrimoni distingeixen cada any a les persones o entitats que han destacat en la conservació i posada en valor de patrimoni cultural espanyol. En la seva edició de 2018 el premi va ser concedit a la Seva Majestat la Reina Sofia.

Formen part de l'Assemblea d'Alcaldes i Alcaldesses: Don Javier Rodríguez Palacios, Alcalde d'Alcalá d'Henares; Don Jesús Manuel Sánchez Cabrera, Alcalde d'Àvila; Donya Dolores Marín Torres, Alcaldessa de Baeza; Don Luis Salaya Julián, alcalde de Càceres; Don José Maria Bellido Roche, Alcalde de Còrdova; Don Darío Dolz Fernández, Alcalde de Conca; Don Rafael Ruiz González, Alcalde d'Eivissa/Ibiza; Don Antonio Rodríguez Osuna, Alcalde de Mèrida; Don Carlos García Carbayo, Alcalde de Salamanca; Don Luis Yeray Gutiérrez Pérez, Alcalde de Sant Cristóbal de la Laguna; Don Xosé A. Sánchez Bugallo, Alcalde de Santiago de Compostel·la; Donya Clara Luquero Nicolàs, Alcaldessa de Segòvia, Don Pau Ricomà Vallhonrat, Alcalde de Tarragona, Donya Milagros Tolón Jaime, Alcaldessa de Toledo; i la senyora Antonia Olivares Martínez, Alcaldessa d'Úbeda

Des de l'1 de juliol, i per un període d'un any, la presidència de la xarxa recau en la ciutat d'Eivissa/Ibiza, sent el seu alcalde, Rafael Ruiz González, el president del Grup.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, que va celebrar el 2018 el seu XXV aniversari, té com a objectiu actuar de manera conjunta en la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles els nuclis històrics de les quals han estat reconeguts per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa/Ibiza, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

PROGRAMA:

Divendres 15 de Novembre
17.00h.- Comissió Executiva. Ajuntament d'Eivissa/Ibiza
19.00h.- Lliurament del Premi Patrimoni 2019. Sala Refectori de l'Ajuntament d'Eivissa/Ibiza

Dissabte 16 de novembre:
9.45h.- Fotografia oficial dels alcaldes i alcaldesses. Portal de ses Taules
10.00 hores.- Assemblea General. Museu d'Art Contemporani
12.30 hores.- Roda de premsa. Museu d'Art Contemporani.
13.00 hores.-Trobada de la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, amb els alcaldes i alcaldesses del Grup de Ciutats Patrimoni.

A més, el divendres 15 de novembre, de 10 a 13.30 hores, el programa de RNE Las Mañanas de RNE, dirigit per Pepa Fernández, "De Pe a Pa", s'emetrà en directe des del centre cultural Can Ventosa, amb motiu de la celebració de l'Assemblea del Grup a Eivissa, ciutat que enguany celebra el 20 Aniversari de la Declaració de Patrimoni Mundial per la Unesco, efemèride que tendrà lloc el proper 4 de desembre.