Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Luz por el ELAA la ciutat d'Eivissa, s'encendrà la il·luminació ornamental de passeig de Vara de Rey, la plaça de Parc i el Casal d'Igualtat.

Divendres 19 de juny de 2020.-El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya es suma a la campanya #LuzporlaELA i les façanes dels ajuntaments, monuments, edificis emblemàtics i diferents espais de les 15 ciutats monumentals s'il·luminaran de verd amb motiu del Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA), que es commemora el proper diumenge 21 de juny.

A la ciutat d'Eivissa, s'encendrà la il·luminació ornamental de passeig de Vara de Rey, la plaça de Parc i el Casal d'Igualtat.

El president del Grup de Ciutats Patrimoni i alcalde d'Eivissa, Rafael Ruiz, ha afirmat que "des de les nostres ciutats volem conscienciar sobre la realitat dramàtica que viuen les persones i les famílies afectades per aquesta malaltia, amb grans dificultats en el seu dia a dia. També volem sensibilitzar sobre la importància que rebin una atenció sociosanitària de qualitat i sumar-nos a la crida perquè continuïn les línies d'investigació sobre les causes i tractaments d'aquesta malaltia".

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar el 21 de Juny Dia Mundial contra aquesta malaltia. Rafael Ruiz ha afegit que amb aquesta iniciativa, que ja s'ha repetit en anys anteriors en ciutats del Grup, se sumen a la campanya de la Fundación Luzón, al costat de les Associacions de Familiars i Pacients d'ELA, perquè els monuments, institucions i edificis de les ciutats s'il·luminin de verd amb l'objectiu de donar visibilitat a una malaltia neuromuscular degenerativa que provoca una paralització de la persona afectada en curt espai de temps. Cada dia es diagnostiquen tres nous casos d'ELA a Espanya.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya, que va celebrar el 2018 el seu XXV aniversari, té com a objectiu actuar de manera conjunta a favor de la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles els nuclis històrics de les quals estan inscrits en la Llista de Patrimoni Mundial de la UNESCO: Alcalá d'Henares, Àvila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda