Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Foro GCPHEHo afirma l'alcalde d'Alcalá d'Henares, Javier Rodríguez Palacios, en la clausura del Fòrum Ciutats Patrimoni, Ciutats de Cultura ", que ha reunit experts nacionals i internacionals d'Alemanya, França i Itàlia els dies 14 i 15 de juny, al Museu arqueològic de la Comunitat de Madrid. El Paranimf de la Universitat d'Alcalá d'Henares ha estat l'escenari de la cloenda, amb les conclusions del Fòrum.

Alcalá d'Henares, dimarts 15 de juny de 2021 "Espanya es consolida com a líder mundial en turisme cultural i també en turisme segur, amb bones perspectives des Turespaña i des de les Ciutats Patrimoni per a aquest estiu", ha destacat l'alcalde d'Alcalá d'Henares, Javier Rodríguez Palacios, com una de les principals conclusions del Fòrum 'Ciutats Patrimoni, Ciutats de Cultura', la cloenda ha tingut lloc avui al Paranimf de la Universitat d'Alcalá d'Henares, en un acte que ha comptat amb la participació de rector, José Vicente Saz, i de la directora general de Belles Arts de el Ministeri de Cultura, María Dolores Jiménez-Blanco Carrillo de Albornoz, juntament amb els regidors i tècnics de les 15 Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya que han participat en les jornades.

El Fòrum ha reunit experts nacionals i internacionals d'Alemanya, França i Itàlia i, entre les conclusions, segons ha afegit l'alcalde, "es constata l'increment del turisme cultural a Espanya i, a més, és un turisme de qualitat que gasta més en les nostres ciutats. Diferents ponents al Fòrum han constatat que hi ha públic que organitza les seves vacances en funció de grans esdeveniments culturals, com passa amb el Festival de Teatre de Mèrida. Per tant, aquest fòrum ha confirmat els beneficis que té l'aposta per la cultura com a element de transformació social i motor turístic i econòmic. Les Ciutats Patrimoni s'estan convertint en líders en recepció de turistes, en un moment en què els viatgers aposten pel turisme nacional i també per destinacions en què és protagonista la cultura i els grans esdeveniments en espais monumentals a l'aire lliure".

El primer edil d'Alcalá ha recordat que "el turisme representa el 15% de l'PIB del nostre país, però gairebé el 3,4% prové dels sectors associats a la indústria cultural. Al Fòrum s'ha demostrat que la cultura i el turisme són eixos centrals de generació de riquesa a les nostres ciutats".

Wpp