Març 28, 2024

ajuntamentdaltvila

Web GCPHEEl conveni subscrit possibilita la continuació del treball conjunt per a la difusió, protecció, conservació i posada en valor de les ciutats declarades Patrimoni Mundial a Espanya.

Mèrida, dimecres 29 de desembre de 2021.- El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya ha renovat avui el seu conveni de col·laboració amb el Ministeri de Cultura i Esport per a la difusió, protecció, conservació i posada en valor de les ciutats declarades Patrimoni Mundial a Espanya.

El conveni, formalitzat per primera vegada el 1998, té com a eix principal la defensa conjunta del patrimoni històric i cultural de les ciutats que integren el Grup mitjançant un intercanvi fluid d'informació i accions coordinades entre les dues institucions.

Segons ha explicat el president del Grup de Ciutats Patrimoni, Antonio Rodríguez Osuna, “les 15 Ciutats Unesco i el Ministeri de Cultura i Esport mantenen una valuosa col·laboració que ha donat grans fruits en els darrers anys. A través de la Subdirecció General de Gestió i Coordinació de Béns Culturals de la Direcció General de Belles Arts del Ministeri de Cultura i Esport, el Grup ha rebut des de 2006 una subvenció nominativa que s'ha destinat a l'elaboració d'estudis relacionats amb la conservació de les Ciutats Patrimoni Mundial i a altres iniciatives i projectes, com ara les trobades anuals adreçades als gestors del Patrimoni Mundial. Es tracta de resultats molt satisfactoris que, amb la renovació del conveni, donen continuïtat a una feina consistent a través del temps per promocionar el Patrimoni Mundial Marca España”.

Per la seva banda, Isaac Sastre de Diego, director general de Belles Arts, ha recordat que “la tasca realitzada pel Grup per protegir el patrimoni de les 15 ciutats ha estat recolzada i potenciada pel Ministeri, atès que el Grup té com a objectiu la defensa i promoció del patrimoni històric i cultural, en el marc d'un acord molt beneficiós per al ric llegat històric del nostre país que hem de mantenir”.

El conveni preveu establir polítiques dintercanvi d'informació sobre temes afins i iniciatives relacionades amb les Ciutats Patrimoni de la Humanitat i el seu desenvolupament; fomentar consultes sobre les actuacions que qualsevol de les parts iniciï en relació amb la protecció del patrimoni, la comunicació amb UNESCO o amb altres organitzacions que desenvolupin la seva activitat al voltant del patrimoni, així com promoure propostes conjuntes en matèries dinterès comú, fomentant el coneixement entre els professionals d'ambdues parts, per tal de coordinar programes de recerca, participació en cursos i seminaris i dictar conferències de caràcter divulgatiu, orientades a una formació més gran del personal propi.

També s'inclouen al conveni altres línies de treball com ara realitzar projectes específics que contribueixin a la conservació, preservació i desenvolupament econòmic i social de les ciutats Patrimoni de la Humanitat i cooperar mútuament en la promoció de les ciutats Patrimoni de la Humanitat amb vista al desenvolupament humà sostenible de les mateixes.

Wpp