Setembre 19, 2024

ajuntamentdaltvila

GCPHE i Ministeri de CulturaEl Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya i representants del Ministeri de Cultura s'han reunit a la Reial Casa de la Moneda de Segòvia per impulsar els plans de gestió. El Grup treballa per elaborar aquests plans, seguint les Directrius de la Convenció de Patrimoni Mundial, que fan necessari que aquests béns disposin d'un pla de gestió propi.

A la reunió han participat tècnics de Patrimoni de les 15 ciutats, juntament amb la Sotsdirectora General de Gestió i Coordinació dels Béns Culturals del Ministeri de Cultura, Pilar Barrero, i la subdirectora adjunta, María Agúndez.

La reunió de treball ha permès avançar en els plans de gestió de cadascuna de les 15 ciutats i en la celebració d‟un calendari d‟accions formatives. Els tècnics de Patrimoni de les 15 ciutats han agraït a Pilar Barrero el suport del Ministeri, en una col·laboració iniciada el 1993 i que des del 2007 ha permès que els Pressupostos Generals de l'Estat contemplin una subvenció nominativa per al Grup destinada a projectes al voltant dels Valors d'Universal Excepcionalitat que tenen les 15 ciutats incloses a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. Amb la subvenció directa de 2020 s'ha elaborat un estudi per part de la Fundació Santa María la Real que permeti impulsar l'elaboració d'aquests plans de gestió.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya té com a objectiu actuar de manera conjunta en la conservació, la posada en valor i la promoció turística de les 15 ciutats espanyoles reconegudes per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat: Alcalá de Henares, Ávila, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Ibiza/Eivissa, Mèrida, Salamanca, Sant Cristòfol de la Llacuna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Wpp