Març 03, 2021

ajuntamentdaltvila

Notícies

La Biblioteca municipal de Can Ventosa acull una exposició bibliogràfica amb motiu del Dia de la Dona

Les dones escriuen la històriaLa Biblioteca municipal de Can Ventosa ha organitzat una exposició bibliogràfica dins de les activitats pel 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La mostra, ‘Dones silenciades: artistes i creadores’ es pot visitar fins al 15 de març.

L’exposició s’ha dividit en tres parts. A la sala Jordi Juan Riquer, s’han col·locat llibres i imatges de dones artistes tant de les Illes Balears com arreu del món. Aquí es troben, entre altres obres, el poemari Camille de Bernat Nadal, dedicat a Camille Claudel, parella de l’escultor francès Rodin a qui varen adjudicar obres que en realitat havien sortit de les mans de Camille.

Llegeix més...

El Centre de Creació Jove de l’Ajuntament d’Eivissa reprèn les activitats presencials dirigides a infants i joves

C19 reprén activitats presencialsEl Centre de Creació Jove (C-19) de l’Ajuntament d’Eivissa reprèn aquesta tarda les activitats presencials per a infants i joves i suma una nova opció lúdica, una Scape Room. Les activitats es duran a terme amb grups de cinc persones per monitor i respectant totes les mesures de seguretat establertes.

A l’amplia oferta de caràcter cultural, educatiu i lúdic del centre, es sumarà durant els pròxims dies una nova activitat, la Scape Room ‘Descobreix la fórmula secreta’, que s'oferirà directament als centres educatius del municipi.

Llegeix més...

L'Ajuntament d’Eivissa convoca una borsa de treball per a educador/a social

Ajuntament d'EivissaL'Ajuntament d’Eivissa ha obert la convocatòria per la constitució d’una borsa d’educador i educadora social per cobrir amb caràcter temporal necessitats urgents i inajornables de contractació i prestació de serveis al consistori. El procediment de selecció serà el sistema concurs-oposició.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el divendres 12 de març. Les persones interessades hauran d’estar en possessió del títol universitari de Diplomat o grau en Educació Social o de l’habilitació col·legial pertinent i acreditar coneixements la llengua catalana corresponent al nivell B2.

Llegeix més...

Felicia Fuster i Teresa Juvé, escriptores del mes de març a la Biblioteca Municipal d’Eivissa

Felicia Fuster i Teresa JuvéLa Biblioteca Municipal de Can Ventosa dedica el mes de març a les escriptores Felicia Fuster (1921-2012) i Teresa Juvé (1921) , amb motiu del centenari dels seus naixements i per commemorar el Dia de la Dona, el 8 de març i el Dia de la Poesia, el 21 de març.

Felicia Fuster, va ser poetessa i pintora. D’aptituds precoces, l’any 1932 va ingressar a l'Escola Massana de Barcelona. Interromputs els estudis a causa de la Guerra Civil, l’any 1941 va ingressar a l’Escola de Belles Arts i Oficis Artístics Llotja, anomenada després Sant Jordi, on el 1947 va aconseguir el títol de professora de dibuix. Aquest any va fer la seua primera exposició col·lectiva a Barcelona, i el 1949 va participar en la Exposición de Artes Decorativas de Madrid, amb treballs en vidre pels quals va ser premiada.

Llegeix més...

Policia Local d'Eivissa i Policia Nacional intervenen en una botellada a ses Feixes

Crema de contenidorsLa Policia Local d'Eivissa, conjuntament amb la Policia Nacional, ha intervingut la matinada de dissabte en una botellada en la qual hi estaven participant 12 persones no convivents, les quals es trobaven sense reunir les mesures de distanciament i seguretat, sense portar la majoria d'ells la mascareta obligatòria, consumint begudes alcohòliques i substàncies estupefaents i embrutant la zona.

La botellada s'ha produït a la 1.00 de la matinada a la zona de ses Feixes.

Llegeix més...

La novena edició de la Cursa per la Dona tendrà lloc de forma virtual

Cursa de la DonaEl Patronat Municipal d'Esports de l'Ajuntament d'Eivissa ha organitzat la 9a Cursa per la Dona i la V edició de la Caminada de la Dona que enguany es podrà fer de forma virtual i que tindrà lloc diumenge dia 7 de març des de les 8.00 fins a les 20.00 hores.

Per a la regidora d'Esports de l'Ajuntament d'Eivissa, Elena López, 'enguany la situació sanitària a l'illa ens impedeix fer aquesta prova tal qual la coneixíem, però hem decidit que s'ha de continuar fent perquè té un objectiu molt important que és promoure la pràctica esportiva entre les dones, incloure aquesta activitat en el programa d'actes organitzat per l'Ajuntament d'Eivissa pel Dia Internacionalde la Dona, i a més té l’objectiu de ser una cursa solidària perquè es destinarà la recaptació a l'associació benèfica Metges del Món per la feina i el paper clau que han desenvolupat en l’atenció a les dones durant la pandèmia’.

Llegeix més...

L’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, visita la seu de l’ONCE amb motiu de la incorporació de la nova directora de l’organització a Eivissa

Visita ONCEL’alcalde d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha visitat juntament a la regidora de Benestar Social, Carmen Boned, la seu de l’ONCE a Eivissa, amb motiu de la incorporació de la nova directora de l’organització a Eivissa i Formentera, l’educadora social, Iris Alemán. Alemán substitueix Mariano Torres Prats, director de l’ONCE a l’illa durant dotze anys, desprès de la seva jubilació.

Durant la visita, s’ha mostrat com es treballa des de l’ONCE amb les persones amb discapacitat de l’illa. Dues professores de l'organització han ensenyat les tecnologies i els llibres adaptats que permeten als nens ser un més a les aules i els instruments tecnològics que faciliten la vida quotidiana a l'escola, el treball o en la llar. Així mateix, s'han donat a conèixer les tècniques i eines que milloren l'autonomia personal i la mobilitat als carrers d'aquestes persones.

Llegeix més...

Notícies Ecrea
Nombre d`articles:
16