abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

La segona tinent d'Alcalde, responsable de l’Àrea Social i regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Eivissa, Catiana Fuster, ha presentat aquest dijous 22 de febrer, durant la roda de premsa celebrada al Centre de Creació Jove C19, un pla de formació, les activitats previstes per aquesta Setmana Santa i una unitat didàctica sobre la posidònia per celebrar el 25 aniversari de la declaració d’Eivissa com a Patrimoni de la Humanitat.

 

Durant la roda de premsa, que ha comptat també amb la participació de les tècniques de Joventut Encarnación Silverde i Belén Cardona, la segona tinent d'Alcalde i regidora de Joventut ha explicat que del 2 al 5 d’abril l’Ajuntament d’Eivissa ofereix un viatge a una casa de Colònies a Catalunya i una escola musical a Can Tomeu. El viatge programat és al Castell de Fluvià,a Barcelona, i poden apuntar-se jóvens d’entre 8 i 14 anys. Es realitzaran activitats de tirolines, ponts, gimcanes i sortides a la natura. El cost és de 200€, viatge, allotjament i activitats incloses. El període de preinscripció és fins al 26 de febrer. Hi ha 25 places disponibles.

 

Per completar l’oferta d’oci municipal per la Setmana Santa, Fuster ha anunciat que, a través de l’associació Taller de Músiques, la regidoria de Joventut de l’Ajuntament d’Eivissa ha organitzat una activitat per joves de 7 a 18 anys a la casa de Colònies de Can Tomeu. Treballaran principalment l’autoestima i el treball en equip a través d’expressió i creació musical en un ambient lúdic i saludable.  Aquesta escola musical té 40 places, un cost de 40 euros i el període d’inscripció serà del 12 al 18 de març.

 

Sobre la programació d’activitats dirigides a adolescents, la regidora de Joventut de la capital de l’illa ha assenyalat que, per a facilitar a les famílies poder trobar tota l’oferta de lleure educatiu per a joves de Secundària, a partir d’ara totes les activitats de 12 a 18 anys s’englobaran dins el nou programa denominat ENREDA’T. A ENREDA’T s’inclouran també les tardes del C19, les activitats dels dissabtes o caps de setmana i tota l’oferta específica per a aquest col·lectiu.

A més, Fuster ha afegit que durant les vacances de Setmana Santa es realitzarà un curs gratuït de curtmetratges dirigit a joves d’entre 12 a 18 anys els dies 2, 3, 4 i 5 d’abril. de 10 a 13 hores.

  

Pla de formació dirigit a jóvens de 18 a 30 anys

Posteriorment, la regidora de Joventut del Consistori d’Eivissa ha detallat que el pla de formació específic dirigit a joves de 18 a 30 anys és una iniciativa que té com a objectiu donar resposta a la demanda de coneixements d’aquest sector. “D’aquesta forma s’ofereix un programa educatiu assequible, al mateix temps que es garanteix l’especialització dels monitors vers les activitats de temps lliure i oci juvenil”, ha assenyalat la regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Eivissa.

El termini d’inscripció per al curs de monitor/a de lleure educatiu finalitzarà el 27 de febrer i el de la resta de cursos, el 18 de març.

 

Aquest any la regidoria de Joventut ofereix els següents cursos:

  • Eines musicals a les activitats d’oci infantil (15 hores).
  • Voluntariat a l’oci amb persones amb necessitats especials (12.5 hores).
  • Monitor/a de lleure educatiu infantil i juvenil (130 hores teòriques).
  • Manejar situacions desafiants i connectar (10 hores).

A continuació, la regidora i tècniques de Joventut de l’Ajuntament d’Eivissa han manifestat que, amb motiu del 25è aniversari de la declaració de la UNESCO d’Eivissa com a Ciutat Patrimoni de la Humanitat, s’està oferint als centres d’Educació Secundària una unitat didàctica sobre la posidònia anomenada ‘Detectius per un dia’. Els centres poden reservar i fer-la gratuïtament al C19 durant tot el curs escolar. Amb aquesta activitat es pretén remarcar la importància d’un hàbitat i una espècie emblemàtica per la nostra mar i l’illa d’Eivissa, com és la posidònia. L’objectiu és que l’alumnat ampliï els seus coneixements sobre el seu hàbitat, la biodiversitat que acull, els efectes beneficiosos que dona a les nostres aigües i quines amenaces fan perillar la seva supervivència. Tot dins d’una sèrie d’activitats que fomenten el treball en equip de forma col·laborativa, la recerca d’informació i l’ús de fonts fiables per obtenir-la, el foment de l’esperit crític i l'exposició oral de termes científics, a més de ludificar l’aula per iniciar la recerca d’informació.

Finalment, Fuster ha anunciat que Joventut ha estrenat nova imatge corporativa a les xarxes socials i que, a partir d’ara, tota la informació està disponible als canals d’EIVISSA JOVE.

Wpp