abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

Amb aquesta mesura s'acaba amb una regulació que obligava cada taxi a parar dos dies a la setmana i es posaran al carrer 52 taxis més al dia, per a cobrir la demanda del turisme de setmana santa i l'inici de la temporada.

L'Ajuntament d'Eivissa, a través de la seva regidoria de ciutat intel·ligent i transport públic, havia activat mitjançant el decret 9472 del 3 de novembre de 2023 el calendari de regulació de flota del sector del taxi en el municipi d'Eivissa, que va entrar en vigor el passat 6 de novembre.

El regidor Rubén Sousa, després de reunir-se i treballar de forma consensuada amb l'associació majoritària del sector del taxi, ha coincidit en la necessitat de finalitzar el calendari de regulació de flota de la temporada d'hivern per a poder prestar un correcte servei durant la Setmana Santa. És per això que aquest decret de calendari hivernal quedarà sense efecte el pròxim 20 de març a les 00h.

“Amb aquesta mesura i l'aixecament l'obligació a cada vehicle a parar dos dies a la setmana, es posen en circulació 52 taxis més al dia, ampliant així notablement el servei de cara a la Setmana Santa, millorant la mobilitat a la nostra ciutat i donant un suport important al sector turístic en aquestes dates tan assenyalades” ha assenyalat Rubén Sousa.

D'altra banda i després de consensuar-ho també amb el Consell d’Eivissa i la resta d'Ajuntaments, els taxis estacionals iniciessin la seva activitat el 25 d'abril, sumant a la flota un total de 164 vehicles en aquesta temporada.

En relació als dubtes sobre si l'eliminació del descans obligat en els vehicles podria provocar casos d'abús laboral contra els conductors, el regidor va recordar, igual que fa uns mesos, que el descans eliminat afecta al vehicle, no al conductor que continua tenint els descansos que marca la llei. Els descansos laborals venen marcats per l'estatut dels treballadors i els convenis col·lectius, i la regulació laboral és competència del Ministeri de Treball. “Des de l'Ajuntament seguirem vigilants davant qualsevol possible abús o irregularitat, i reportarem a la inspecció de treball com a organisme competent qualsevol cas que es posi en el nostre coneixement, com ja es va fer l'estiu passat”, ha afirmat Sousa.

Wpp