abril 27, 2024

ajuntamentdaltvila

Ainhoa Arteta actuarà aquest dissabte, a les 20 hores, a l’auditori de Can Ventosa, acompanyada del pianista Javier Carmena amb un concert amb el que retrà homenatge a Puccini i Fauré. Les entrades d’aquesta actuació organitzada per l’Ajuntament d’Eivissa tenen un preu de 30 euros i ja es poden adquirir a la pàgina web www.eivissa.es

 

Entre les peces d’òpera que Arteta interpretarà aquest dissabte sobre l’escenari de Can Ventosa destaquen Chanson d’amour, Automme i Notre Amor, del compositor francès Gabriel Fauré (1845-1924), i de l’italià Giacomo Puccini, E l’uccelino (Ninna-nanna) i Sogno d’or, entre d’altres. El públic també podrà gaudir de cançons clàssiques espanyoles i de tonadilles a l’estic antic.

 

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Domínguez, assenyala que aquest concert de la soprano basca, que actuarà a Eivissa amb l’artista Javier Carmena, és un dels plats forts de l’oferta musical que es podrà gaudir aquest any a la capital de l’illa. I així ho demostra la biografia d’Ainhoa Arteta, qui va debutar amb el personatge de Mimí en La Bohème de Puccini. Aquest debut, juntament amb el premi del Concurs International de Voix d’Opera de París, van ser l'inici d'una trajectòria brillant. Quant a la relació de premis rebuts de la soprano destaquen el Premi de la Hispanic Society of America per la seva contribució a les arts, la Medalla d'Or al mèrit en les Belles arts, Basca Universal, Premi Ciutat d'Alcalá de les Arts i les Lletres, Gran Cruz de l'Ordre del 2 de maig de la Comunitat de Madrid, Medalla d'Or de l'Associació de Amidos de l'Òpera de Lleida, Medalla d'Or del Palau de la Música de València, Doctora Honoris causa per la Universitat Rei Joan Carles, Presidenta d'Honor de l'Associació Maestro Segòvia, Acadèmica de la Reial Acadèmia de Belles arts de Cadis, Patrona de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música, Premi Enric Granados, Premi a la Millor Artista de Música Clàssica en 2001, Premi ONDAS a la labor més notòria en música clàssica, Premi Òpera Actual, Premi Federico Romero de la Fundació Autor a la seva carrera de projecció internacional, Micròfon d'Or de la Federació d'Associacions de Ràdio i Televisió d'Espanya, Premi Txapeldun 2019, Premi “Ama Mayor” atorgat per l'Associació ACAZ de La Solana (Ciudad Real) en 2022, Premi Mujeres World Fest 2023.

 

Sobre l’artista Javier Carmena, informar que és membre del Cor de la Comunitat de Madrid des de 2006 i des de 2008 fins a 2010 va ser director musical i artístic de l'Escolania de l'Escorial. Té gravats més de 20 discos com a cantant, director i pianista. Actualment, compagina el seu treball en el Cor de la Comunitat de Madrid amb estudis de direcció orquestral (Farinelli, Teatres del Canal), col·laborant activament amb diversos solistes del panorama musical espanyol com la soprano Ainhoa Arteta en recitals i preparación musical, Nancy Fabiola Herrera, Alejandro Roy, Ismael Jordi.

 

Wpp