Mai 17, 2024

ajuntamentdaltvila

L’Oficina de Lluita contra l’Intrusisme del Consell Insular d’Eivissa i la nova unitat especial d’Intrusisme de la Policia Local de l’Ajuntament d’Eivissa han realitzat en els darrers dies un operatiu conjunt de lluita contra pisos turístics irregulars que s’ha saldat amb l’obertura de 2 diligències informatives així com la recaptació d’informació suficient per continuar la tramitació d’una que ja estava en curs. És el resultat d’una batuda conjunta en què s’han inspeccionat vuit pisos que pertanyen a un mateix propietari.

El vicepresident i conseller de Lluita contra l’intrusisme, Mariano Juan, ha explicat que “des de la posada en marxa de l’Oficina ha canviat el paradigma i, qui lloga il·legalment, sap que tard o d’hora se l’acabarà descobrint. Només així s’explica l’augment exponencial de sancions que ha permès recaptar en els darrers anys més de 2 milions d’euros en multes d’ordenació turística, sense dubte un rècord reflex de tot el treball de molts departaments d’aquesta institució”. En aquest sentit, el conseller ha explicat que “aquesta legislatura donam una passa més, i incorporam en aquesta lluita a les policies locals dels ajuntaments que, com és el cas d’Eivissa, han mostrat una predisposició absoluta en sumar esforços”. Ara, hem d’anar una passa més enllà i seguir treballant en una modificació legislativa que permeti donar més marge d’actuació a les policies municipals”, ha conclòs.

L’Ajuntament d’Eivissa continua amb la seua lluita contra el lloguer turístic il·legal a la capital de l’illa i s’ha sumat al front comú que encapçala el Consell Insular d’Eivissa per combatre l’instrusisme. “Gràcies a la col·laboració entre institucions i la coordinació entre la Policia Local i el servei d’Inspecció del Consell Insular d’Eivissa podem actuar de forma més contundent contra els il·legals. La competència deslleial s’ha de combatre de forma efectiva. És essencial actuar de forma coordinada i per això estem portant a terme inspeccions conjuntes per enviar un missatge clar i contundent a qui no respecte les lleis: els habitatges de la nostra Ciutat sense llicència turística són per viure, no per passar uns dies de vacances”, ha manifestat l’alcalde de l’Ajuntament d’Eivissa, Rafael Triguero.

A continuació, Triguero ha assenyalat que des del primer dia de mandat l’objectiu del Consistori de la capital és controlar el nombre de turistes i els establiments en els quals s'allotgen per millorar la convivència entre visitants i residents d'Eivissa i garantir que els habitatges es destinen a viure, sobretot als edificis plurifamiliars, on està prohibit el lloguer turístic.

A l’actuació especial contra el lloguer il·legal portada a terme aquesta setmana ha actuat la nova unitat especial d’Intrusisme de la Policia Local d’Eivissa. Aquest servei policial especial es va estrenar el passat mes de febrer amb una denúncia per falsedat documental a un Vehicle de Transport amb Conductor (VTC) que operava amb una matrícula falsificada.

Wpp