Mai 19, 2024

ajuntamentdaltvila

sinimagen

La ciutat d'Eivissa acull el divendres 11 de maig la Comissió Executiva del Grup, coincidint amb l'inici de la Festa Medieval que se celebra aquest cap de setmana i commemora el 25è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial per a Eivissa, Biodiversitat i Cultura

El Museu d'Art Contemporani d´Eivissa serà el marc de l'Assemblea General del Grup de Ciutats Patrimoni, el dissabte 12 de maig

Eivissa, dimarts 7 de maig de 2024. El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat celebra el 25è aniversari de la declaració de Patrimoni Mundial d'Eivissa, Biodiversitat i Cultura', els dies 11 i 12 de maig, en el marc d'un programa dactes que inclourà la reunió de la Comissió Executiva del Grup i l'Assemblea General. Presidida per l'alcalde de San Cristóbal de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, tant la Comissió Executiva com l'Assemblea General impulsaran esdeveniments culturals i esportius, l'any en què se celebra el 30è aniversari del Grup, així com noves accions de promoció turística internacional , en el marc del Pla Operatiu del Grup per al 2024.

Segons el president del Grup i alcalde de San Cristóbal de La Laguna, Luis Yeray Gutiérrez, “aquesta Assemblea a Eivissa coincideix amb el 25è aniversari de la data històrica, en què Unesco va reconèixer els Valors Universals Excepcionals d'Eivissa. Aquest aniversari coincideix a més amb la celebració de la Festa Medieval, que atrau milers de visitants i turistes al conjunt monumental renaixentista de Dalt Vila. És el moment de gaudir d'un nucli històric ple de vida, en la màxima esplendor, que mostra el millor d'Espanya al món”.

Formen art de la Comissió Executiva, el president i alcalde de Sant Cristòfol de la Llacuna, Luis Yeray Gutiérrez, juntament amb la vicepresidenta primera i alcaldessa de Santiago de Compostela, Goretti Sanmartín; a més del vicepresident segon i alcalde de Segovia, José Mazarías, i s'hi uneixen els alcaldes de Tarragona, Rubén Viñuales, i de Salamanca, Carlos García Carbayo. A tots ells ia la resta dels alcaldes i les alcaldesses de les Ciutats Patrimoni de la Humanitat els donarà la benvinguda l'alcalde d'Eivissa, Rafael Triguero.

 

AGENDA:

Divendres, 10 de maig:

- 17:30 h. Comissió Executiva del Grup, presidida per l'alcalde de La Laguna i president del Grup, Luis Yeray Gutiérrez. A la sala de reunions de l'Ajuntament dEivissa (edifici Can Botino).

- 18.30 h. La delegació d'alcaldes i alcaldesses del Grup fa una visita guiada al Conjunt Monumental Renaixentista declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO i assistiran a un espectacle en el marc de la celebració d'Eivissa Medieval.

Dissabte, 11 de maig:

– 10.00 h. Foto oficial de família al Baluard de Santa Llúcia.

– 10.30 h. Assemblea General al MACE (Museu d'Art Contemporani d'Eivissa) C/ Roda Narcís Puget

– 12.00 h. Roda de Premsa al MACE.

El Grup de Ciutats Patrimoni de la Humanitat d'Espanya és una associació sense ànim de lucre creada l'any 1993 i declarada d'Utilitat Pública, l'objectiu de la qual és actuar conjuntament en la defensa del patrimoni històric i cultural de les 15 ciutats que el componen , així promocionar l'oferta turística de les seves destinacions als mercats nacionals i internacionals. Integren el Grup les ciutats espanyoles els conjunts històrics de les quals han estat inclosos per la UNESCO a la Llista del Patrimoni Mundial: Alcalá de Henares, Avila, Baeza, Cáceres, Córdoba, Cuenca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de La Laguna, Santiago de Compostela, Segovia, Tarragona, Toledo i Úbeda.

Wpp