Març 29, 2024

ajuntamentdaltvila

Ultimes notícies

Feim BarriEl dissabte dia 27 de gener, Can Tomeu acollirà una jornada amb tallers i activitats relacionades amb la cultura eivissenca.

La regidora de Participació Ciutadana de l’Ajuntament d’Eivissa, Carmen Boned, acompanyada del president de la Federació Pitiüsa de Races Autòctones (FEPIRA), Xavier Prats; i de la veterinària de la Federació Pitiüsa de Races Autòctones (FEPIRA), Sara Vergès, ha presentat avui de matí a la finca municipal de Can Tomeu una nova edició del Feim Barri, Feim Tradicions. Es tracta de la segona edició d’aquesta activitat i tindrà lloc el dissabte 27 de gener de les 11 a les 17h a aquesta casa situada al barri de Ca n’Escandell.

En aquesta edició, la principal novetat serà que es donaran a conèixer diferents races autòctones de les Pitiüses amb la Federació Pitiüsa de Races Autòctones, concretament cabres, ovelles, conills i porcs. La Federació portarà a la casa de Can Tomeu races per ensenyar a la ciutadania aquest patrimoni de la nostra illa.

També com a novetat, hi haurà l’actuació de l’Associació de Pageses Emprenyades, qui amenitzaran la jornada. A més, es sortejaran 10 senallons amb producte eivissenc ecològic.

Entre les activitats es realitzaran es troben un taller d’elaboració de sobrassada per donar a conèixer el mètode tradicional, que començarà a les 11h, i que permetrà que els participants es pugui portar a ca seva les sobrassades que siguin realitzades aquell mateix dia.

A les 14 hores es farà un dinar per a tots els assistentes, un arròs de matances cuinat per Felipe de la Penya i en benefici de l’associació Magna Pityusa, qui també es farà càrrec de la barra solidària.

Al matí, d’11h a 13h, també es duran a terme tallers d’elaboració d’orelletes i d’elaboració de pa. A la mateixa hora, la Colla de Vila realitzarà un taller de flauta i de ball pagès i a les 13h, una sonada i ballada.

Al llarg del dia també es podrà gaudir d’una exposició artesanal de l’associació Eines i Feines, dels cans eivissencs de l’Associació oficial de criadors des ca eivissenc, d’una exposició de carros pagesos a càrrec de l’associació de Carreters de Sant Josep i d’una exposició d’apicultura organitzada per l’associació d’Apicultors d’Eivissa.

La regidora Carmen Boned ha explicat que “aquesta és una activitat per apropar, ensenyar i compartir les tradicions, que formen part de la nostra identitat i que no volem que siguin exclusives dels nascuts i crescuts a Eivissa, sinó de tothom que es senti eivissenc”.

Per la seva banda, el president de FEPIRA, Xavier Prats, ha destacat que “la tasca de FEPIRA és, a més de criar i conservar les races autòctones,  promoure i difondre-les, ja que les races autòctones formen part del nostre patrimoni viu”.

Enllaç a:
· Programa en pdf